• Het team van De Fietsen Van Capelle.
• Het team van De Fietsen Van Capelle. Foto: Aangeleverd

Feest bij jarig ‘De Fietsen van Capelle'

capelle • Oprichter/eigenaar van De Fietsen van Capelle, Marius Mudde blikt terug op een succesvol decennium en blikt vooruit op een stralende toekomst. Marius vertelt vol trots over de kleine winkel van ongeveer 70 vierkante meter, waarin hij ooit zijn zaak startte, samen met zijn vrouw Joanne.

“De Fietsen van Capelle begon ooit klein maar is door de jaren heen uitgegroeid tot wat het nu is", vertelt een trotse Mudde. "Ik startte Fiets&Maker in een kleine winkel aan het Maria Daneelserf in Capelle Schollevaar. Toen nog lag de focus vooral op het repareren van fietsen, maar al snel groeide de reputatie van het bedrijf. Klanten wilden niet alleen hun fiets laten repareren maar waren ook op zoek naar een nieuwe fiets." 

"Ik bleef daar vijf jaar, maar de ruimte werd te klein. Het laatste jaar moesten we fietsen in de toiletruimte zetten, als we die ’s nachts binnen wilden zetten. Ik vond een winkelruimte bij Winkelcentrum Picassopassage tegenover Station Schollevaar, aan het Stationsplein 18c. Hier begon ik ook de samenwerking met mijn compagnon Jan Bosman en we veranderden de naam in De Fietsen van Capelle.”

De verhuizing en de naamswijziging vormden een echte mijlpaal voor Mudde. Ook was hij blij en dankbaar een geschikte compagnon in Jan Bosman te hebben gevonden. Hij had een mooi bedrijf, De Fietsen Van Ambacht, in Hendrik-Ido-Ambacht opgebouwd. Inmiddels bouwen beiden verder aan een mooi bedrijf. Door samenvoeging van beide bedrijven kunnen de taken worden verdeeld, kan er efficiënter gewerkt worden en kunnen ze de klanten nog beter van dienst zijn. De Fietsen Van heeft het plan om De Fietsen van Ambacht nog verder uit te breiden met een enorm aanbod aan e-bikes van bekende A-merken. Die kunnen daar worden uitgezocht en afgeleverd en onderhouden worden bij één van de andere filialen. 

“Bij voorkeur doen wij reparaties op afspraak die we dan voor één dag inplannen; ’s ochtends brengen en ’s middags halen. Tussendoor brengen kan wel, maar dan kan het wat langer duren”, vertelt Klaas van Vliet, bedrijfsleider van De Fietsen Van Capelle. “Inmiddels hebben we drie vestigingen als winkel In Hendrik-Ido-Ambacht (hoofdvestiging), Capelle en Ridderkerk en de vierde is een reparatie servicepunt in Barendrecht.”

Aanbieding

Ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van De Fietsen Van geldt er momenteel een speciale aanbieding zo lang de voorraad strekt. Bovenop de korting van tien procent, die het bedrijf al 10 jaar biedt, kunnen klanten nu profiteren van een nog betere deal. Op een aantal geselecteerde modellen wordt een korting van maar liefst twintig procent aangeboden, dus is het de moeite waard om eens langs te komen en samen het jubileum te vieren.
Kijk voor meer informatie op www.defietsenvan.nl, op de facebookpagina De fietsen van Capelle en De Fietsen Van en op Instagram de @defietsenvancapelle, @defietsenvanambacht en @defietsenvanridderkerk.

Annemarie van der Ploeg