Afbeelding
Foto: 123RF.com

Inzamelactie voor opzetten hondenspeeltuin: ‘Unieke plek in Capelle’

Nieuws

CAPELLE • De overwoekerde volkstuin bij het Valeriusrondeel is met behulp van jongeren opgeknapt en klaar voor een nieuwe bestemming. Buurtbewoner Francis Burghout bedacht het idee hier een hondenspeeltuin aan te leggen en zette een inzamelactie op.

“Het wordt een speeltuin speciaal voor honden, waar bewoners intussen een praatje met elkaar kunnen maken”, legt Francis Burghout uit. “Er komen speelattributen, een tunnel en bankjes, die allemaal vastzitten. De speelplaats wordt ongeveer 300 tot 350 vierkante meter groot, en er komt een hek omheen van 1,20 meter hoog, zodat de baasjes zich geen zorgen hoeven te maken dat de honden weglopen. Momenteel wordt de grond gereed gemaakt voor de aanleg.”

“Tegen de tijd dat de speeltuin gereed is, is iedere Capellenaar met een hond welkom”, benadrukt Burghout. “Bij mijn weten is er nog geen hondenspeeltuin in Capelle en wordt het dus een unieke plek. Omdat er bankjes komen en mensen elkaar kunnen ontmoeten, zorgt deze plek ook voor verbinding.”

Het realiseren van de hondenspeeltuin kost 25.000 euro en daarom is Burghout een inzamelactie gestart via de site van Maak Capelle. De teller staat momenteel op ruim 3100 euro en dus zijn donaties welkom. Daarnaast heeft Francis Burghout een subsidieaanvraag gedaan bij de gemeente, via het Denk & Doe Mee fonds. “Die aanvraag loopt, dus het is nog even afwachten hoe dat afloopt”, vertelt ze. “Het project via Maak Capelle loopt per 1 juli af, maar dat kan verlengd worden zolang het bedrag nog niet binnen is. Zodra het geld binnen is, starten de aannemers.”

Zie www.maakcapelle.nl/initiatief/2206