Capelle in middenmoot qua energiezuinig wonen

capelle • In Capelle heeft 6,1 procent van de woningen de laagste energielabels F of G. Daarmee staat de gemeente in de middenmoot in de regio, blijkt uit onderzoek van Independer. 

Gemeentes die lager scoren zijn Rotterdam (9,0 procent) en de Krimpenerwaard (10,3 procent). In Krimpen aan den IJssel (5,6 procent) en Zuidplas (3,9 procent) zijn er verhoudingsgewijs juist veel minder woningen met een laag energielabel. In de regio steekt Lansingerland, door relatief veel nieuwbouwwoningen, met kop en schouders boven de rest uit.
Ook wat betreft de gunstigste labels (A of B) scoort Capelle gemiddeld; 47,5 procent van de huizen in de gemeente heeft één van deze twee labels. Ook hierbij geldt dat Rotterdam (46,2 procent) en de Krimpenerwaard (45,4 procent) minder energiezuinige woningen hebben, terwijl Krimpen aan den IJssel (51,5 procent) en Zuidplas (52,7 procent) een hoger percentage hebben.

In totaal heeft 66,4 procent van de Capelse woningen een geldig energielabel. De classificatie is tien jaar geldig. Bij verkoop of verhuur van een woning moet de woning een geldig energielabel hebben, maar wanneer een woning reeds bewoond is, is dat niet wettelijk verplicht.