Drie jongens aangehouden na diefstal telefoon bij Marktplaats-deal


capelle • De politie heeft afgelopen week drie jongens aangehouden die een telefoon wilde stelen van een vrouw in ‘s-Gravenland.

Het ging om een afspraak die de vrouw had gemaakt om een telefoon te verkopen via Marktplaats. De koper kwam de woning in, maar in plaats van geld te geven wilde hij de telefoon afpakken. Hij duwde de bewoonster weg, waarbij zij van de trap viel. 

Met een andere telefoon wist de dame snel 112 te bellen, waarna de politie drie verdachten kon inrekenen op basis van beelden van de videodeurbel.


Capellenaar (18) aangehouden na brandstichting en explosie

capelle • Een 18-jarige Capellenaar is afgelopen vrijdag aangehouden. Hij zou betrokken zijn bij brandstichting op 29 april en het veroorzaken van een explosie aan de Crooswijkseweg in Rotterdam op 30 april.

Naast de Capellenaar zijn twee Rotterdammers van 17 en 20 aangehouden. Wat de exacte rol en mate van betrokkenheid van de verdachten is wordt nog nader onderzocht.
Onderzoek zal ook moeten uitwijzen of de incidenten samenhangen met een reeks explosies in Rotterdam dit jaar.


Verdachte dodelijke schietpartij Delfshaven langer vast

capelle/rotterdam • De 18-jarige man die onlangs in Capelle werd aangehouden vanwege een schietpartij in Rotterdam Delfshaven blijft voorlopig twee weken langer vastzitten. Het onderzoek naar de schietpartij is nog in volle gang.

Op zaterdag 6 mei werd in een woning in Rotterdam-West een 47-jarige man doodgeschoten. Niet veel later werd in Capelle aan den IJssel een 18-jarige verdachte aangehouden. De 47-jarige man werd nog gereanimeerd, maar dit mocht niet baten. Het vermoeden bestaat dat het om een conflict in de relationele sfeer gaat.