High tea voor ouderen

capelle • Bij De Zellingen Bazuin is op 24 mei een high tea, speciaal voor ouderen. De start is om 12:30 uur. Samen kunnen de deelnemers genieten van een gezellige lunch met allemaal kleine hapjes. De eigen bijdrage is 5,00 euro. 

Aanmelden kan door te mailen naar bazuin@zellingen.nl of telefonisch: 06 5889 5947.


Sambalanco begeleidt intocht avondvierdaagse

capelle • Buurtgroep Capelle-West houdt van 6 tot en met 9 juni de avondvierdaagse van Capelle-West. Op de afsluitende avond begeleidt slagwerkgroep Sambalanco uit Zoetermeer de intocht. 

Vier avonden lang kunnen deelnemers starten bij het buurthuis en de paden op en de lanen in over de mooie en gevarieerde routes die zijn uitgezet. Deelnemers kunnen kiezen uit drie verschillende afstanden: 2,5, vijf en tien kilometer. De inschrijfkosten voor de “vroege vogels” bedragen 5,00 euro per persoon (inclusief officiële medaille). Na 1 juni bedragen de inschrijfkosten 7,50 euro.

Er zijn stempelposten bij het startpunt, het verste punt en het eindpunt. Bij start en finish kunt u eveneens een kop koffie / thee of frisdrank verkrijgen.

Op vrijdagavond worden de deelnemers bij de laatste kilometer begeleid door slagwerkgroep Sambalanco uit Zoetermeer. Swingender naar de finish kan niet. De buurtgroep is voor deze gelegenheid lid geworden van de Koninklijke Wandelbond Nederland. Deelnemers ontvangen na afloop dus de originele avondvierdaagse medaille. Op vrijdagavond worden de deelnemers gezamenlijk binnengehaald onder begeleiding van Sambaband Sambalanco uit Zoetermeer.
Info en inschrijving: www.buurtgroepcapellewest.nl en rechtstreeks via avondvierdaagse@buurtgroepcapellewest.nl


Gratis soep in Huis van de Wijk

capelle • Het Huis van de Wijk Schollevaar houdt iedere maandagmiddag van 15:00 tot 17:00 uur een soepmiddag. Tijdens deze Soep van de Wijk-activiteit kunnen wijkbewoners samen een soepje eten en elkaar beter leren kennen. 

Voor meer informatie over de soepmiddag of de andere activiteiten van Huis van de Wijk Schollevaar, bel buurtcoach Elvira op 06 3486 9710 of loop binnen.

Het Huis van de Wijk Schollevaar is te vinden aan het Stationsplein 20.


Koersbal in De Roo

capelle • In De Roo van Capelle (De Baronie 326) kunnen ouderen op donderdag 18 mei weer meespelen met een potje koersbal. Deelname is gratis en het duurt van 14:00 tot 15:30 uur. Koersbal kan ook zittend gespeeld worden en is zeer geschikt voor ouderen en mensen die minder mobiel zijn.