Hoogheemraadschap viert jubileum

regio • Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK) bestaat op 14 mei 750 jaar en viert dat met verschillende acties en activiteiten. 

Het hoogheemraadschap lanceert een interactieve kaart die verleden, heden en toekomst van het hoogheemraadschap bij elkaar brengt. Hierop zijn bijzondere waterverhalen, weetjes en video's over het werk van het hoogheemraadschap te zien. Ook is op deze kaart (www.hhsk.nl/kaart750) een geocache te vinden, waarnaar deelnemers kunnen zoeken met de smartphone en geocache-app. Wie de ‘schat' vindt, maakt kans op twee vrijkaarten voor Diergaarde Blijdorp.

Daarnaast heeft het hoogheemraadschap afgelopen maandag de expositie ‘de Blauwe Draad', met daarin een blik op het vroegere, huidige en toekomstige waterbeheer, geopend. De expositie is op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur te bekijken in de foyer van het hoofdkantoor van het hoogheemraadschap (Maasboulevard 123, Rotterdam). Toegang, thee en koffie zijn gratis. De hele maand mei neemt het hoogheemraadschap belangstellenden mee in de wondere wereld van het water: ‘We hijsen vlaggen aan de voet van de Erasmusbrug, organiseren rondleidingen en routes in onze regio en we openen de deuren van molens en gemalen', aldus het hoogheemraadschap. Info: www.hhsk.nl/evenementen. Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard is actief in het gebied tussen Rotterdam, Zoetermeer en Schoonhoven. Het gebied heeft de laagste polders van Nederland en Europa (bijna -7m NAP), zo'n honderd gemalen, een landschap van veen en plassen met daarin de meest verstedelijkte delta van ons land, een glastuinbouwgebied en een sterk agrarisch veenweidegebied in de Krimpenerwaard. Er werken zo'n 400 medewerkers.