Subsidie voor sportinitiatieven

regio • De provincie Zuid-Holland heeft opnieuw de subsidie sport- en beweegaanbod in de openbare ruimte geopend. Hiermee kunnen Zuid-Hollandse initiatieven worden ondersteund met een bedrag tot 4.000 euro. Met name gemeenten, (sport)organisaties, sport- en wijkverenigingen, scholen, zorginstellingen en stichtingen met creatieve ideeën worden opgeroepen om een aanvraag te doen. Voor meer info en aanvragen: www.teamsportservice.nl/voucherregeling. De termijn sluit op 15 juni 2023.


Vragen over defecte rolbanen

capelle • Sinds enige tijd zijn de rolbanen in winkelcentrum PicassoPassage, die de parkeergarage met de winkels verbinden, defect. Leefbaar Capelle heeft hierover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. De fractie vraagt zich af of het college op de hoogte is van het probleem en of er al over gesproken is met de eigenaar of beheerder van het winkelcentrum. Leefbaar vraagt zich af of er maatregelen genomen kunnen worden als een rolbaan voor langere tijd uitvalt, zoals personeel dat (oudere) mensen helpt om de boodschappen te dragen. Daarnaast pleit de partij ervoor een informatiebord op te hangen in winkelcentra, met hierop een telefoonnummer dat gedraaid kan worden bij storingen.


Deelnemers gezocht voor wateronderzoek

regio • Om waterkwaliteit te onderzoeken zijn deze zomer ‘burgerwetenschappers' nodig: mensen die monsters willen vangen en opsturen voor onderzoek. "Nederland heeft de slechtste waterkwaliteit van alle EU-lidstaten: vrijwel geen van onze grote wateren voldoet aan de Europese normen”, aldus Natuur en Milieu. "En dan zijn er nog de kleine wateren, de haarvaten van ons watersysteem. Eerder onderzoek laat zien dat het ook daarmee slecht gaat." Aanmelden: https://natuurenmilieu.nl/watermonsters