Soufiane Touzani met FC STRAAT naar Capelle

capelle • De wereldberoemde freestylevoetballer Soufiane Touzani komt op 12 mei naar Capelle om de aftrap van een straatvoetbaltoernooi te verrichten. De wedstrijden worden gefilmd en uitgezonden op het YouTube kanaal van Touzani. 

De aftrap vindt vanaf 15:00 uur plaats (inloop en inschrijven) op het trapveld bij de Bongerd in Schenkel, waar vanaf 15:30 uur gespeeld wordt. De twee weken spelen deelnemers onderling competitie, om af te sluiten met de finale op de vierde speeldag. De dag wordt in beeld gebracht door een FC STRAAT-verslaggever, de prijzen worden uitgereikt door een influencer van FC STRAAT en alles kan worden terug gekeken via www.fcstraat.com/tv/). Zes wijken in de gemeente komen in het komende jaar aan de beurt. 

FC STRAAT en Sportief Capelle slaan de handen ineen om kinderen en jongeren uit Capelle aan den IJssel meer aan het spelen te krijgen op een unieke manier: door ze uit te dagen om zelf voetbalcontent te maken. Dit doen ze zelf op de pleintjes in Capelle aan den IJssel, door samen met hun vrienden te voetballen, elkaar uit te dagen en te scoren.

Op 26 mei gaat er een tweede cyclus van start in de wijk Middelwatering op het Touzanipad ook om 15.00 uur (inloop en aanmelden) en 15.30 uur start toernooi.
Meer info: www.fcstraat.com of www.sportiefcapelle.nl.


Noodfonds Energie open tot 5 mei

capelle • Aanvragen voor het Noodfonds Energie kunnen nog tot 5 mei 12:00 uur ingediend worden. Dit noodfonds is voor mensen die sinds oktober 2022 een hoge energierekening en niet zo'n hoog inkomen hebben. Meer informatie over de aanvraag en de daaraan gestelde voorwaarden is te vinden op www.noodfondsenergie.nl