Groenmarkt op 11 mei bij Amnestyplein

capelle • Op het Amnestyplein (bij het Energieloket) vindt op donderdag 11 mei de groenmarkt. Capellenaren kunnen hier nieuwe ideeën opdoen voor een groene en duurzame tuin.

Van 10:00 uur tot 14:00 uur staan bij het Energieloket verschillende kraampjes waar informatie verkrijgbaar is over groene subsidies, regentonnen en groene daken. Ook worden bloemenzaadjes uitgedeeld, kunnen belangstellenden deelnemen aan een stadsflora excursie, staan er professionals die alles weten van ecologisch tuinieren, bijen en vogelvriendelijke tuinen en kunnen bezoekers meedoen aan de natuurquiz. De prijs: het boek ‘Van tegeltuin naar jungle’.

De groenmarkt is bij uitstek de plaats voor informatie en tips over tuin, groen en insecten. Wie een tegel uit eigen tuin meeneemt, krijgt daarvoor in ruil een plantje terug.   

De excursie staat onder leiding van Stichting Natuurvrienden Capelle, die met groepjes Capellenaren een wandeling in de omgeving maakt. De focus ligt op de diversiteit aan planten in voortuinen en plantsoenen. Er zijn twee wandelingen van maximaal anderhalf uur. De start is om 11:00 uur en om 13:30 uur. Vooraf aanmelden via duurzaam@capelleaandenijssel.nl of op de dag zelf (tijdig) bij de kraam van SNC.