• Muzikaal talent op het podium.
• Muzikaal talent op het podium. Foto: David-Jan Plaisier

Talenten laten zich zien en horen tijdens Capelle on Stage

Nieuws

CAPELLE • De showcases van het tweede Capelle On Stage talentenfestival plaats in Pop- & Cultuurpodium CAPSLOC vonden plaats op zondag 30 april. Jonge Capelse talenten tussen de tien en achttien jaar stonden op het podium om zich te laten zien (en horen) met muziek, theater en kunst. 

CAPSLOC en partners Noes Fiolet Studio’s, Jongerentheater Quint, Walhallab, SKVR en Isala Theater gaven jong Capels talent de afgelopen maanden de kans om hun podium talent te ontdekken. Tijdens laagdrempelige workshops zijn de deelnemers aan de slag gegaan met hun eigen muziek, tekst, moves, of verhaal. De workshops waren een aanloop naar de grote ontknoping afgelopen weekend.

Indrukwekkend

“Dankzij de inspanningen van alle deelnemers en partners zijn daar presentaties uit voortgekomen van hoge kwaliteit. Als je erbij stilstaat dat de meeste deelnemers nog weinig, of zelfs helemaal geen podium ervaring hadden was het zeker indrukwekkend”, aldus de organisatie. 

Onder de indruk

Na een openingswoord van Wethouder Rik van Woudenberg (Cultuur) van de Gemeente Capelle volgden een voor een de optredens. Er was veel muziek in het programma: onder andere singer songwriters met eigen materiaal, covers van bekende liedjes en een theatrale improvisatie-act kwamen voorbij. Het evenement werd goed bezocht en het aanwezige publiek bleek enorm onder de indruk, wat duidelijk bleek uit luid applaus na elk optreden. 

Lampen

In het café van CAPSLOC was er een tentoonstelling te zien met bijzondere kunstwerk-lampen. Deze zijn gemaakt door deelnemers aan de kunstworkshops bij Walhallab, van gerecycled materiaal.

De opkomende Rotterdamse band Kuzko gaf als afsluiter een spetterend concert waarbij volop gedanst werd.

Subsidie

Capelle On Stage komt voort uit het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) voor het inhalen van corona gerelateerde onderwijsvertragingen bij kinderen en jongeren. De gemeente Capelle heeft geld beschikbaar gesteld waardoor in schooljaar 2021/ 2022 de eerste succesvolle editie plaats heeft kunnen vinden. 

Capelse talenten beklommen afgelopen weekend het podium om zich te presenteren aan het publiek.