Betaling met bankpas mogelijk bij metrorit

capelle • Het in- en uitchecken voor het reizen met de metro kan sinds woensdag 12 april ook met een creditcard, betaalpas of een smartphone die met draadloos betalen verbonden is aan een betaalpas.

Met de OV-chipkaart betalen kan nog altijd, maar reizigers krijgen er meer betalingsmogelijkheden bij. Deze nieuwe betaalvormen worden door de gezamenlijke OV-bedrijven en Translink ingevoerd onder de overkoepelende naam OVpay. De bus en tram van de RET volgen binnenkort.

Incidenteel reizen

Maurice Unck, algemeen directeur van de RET: "De introductie van OVpay is een volgende stap in onze bredere ambitie om de reiziger een drempelloze reis te bieden. Vooral voor incidentele reizigers biedt in- en uitchecken met de betaalpas uitkomst. Toeristen en bezoekers hebben hun betaalmiddel al op zak en kunnen meteen, zonder extra handelingen in- en uitchecken.”
OVpay is onder meer van meerwaarde voor incidentele reizigers die niet op saldo reizen en anders een los kaartje zouden kopen. Bijvoorbeeld tijdens Koningsdag op donderdag 27 april, maar ook voor een ritje naar het pas geopende metrostation Hoek van Holland Strand of bij grote evenementen in Ahoy.