Lionsactie voor Oekraïne op Koningsdag

capelle • Lionsclub Capelle IJsselrijck wil Oekraïners in Capelle een hart onder de riem steken. In hun marktkraam op Koningsdag gaan ze allerlei lekkers verkopen om geld in te zamelen. Met de opbrengst organiseert Welzijn Capelle aanvullende activiteiten voor Capelse Oekraïners.

Lionsclub Capelle IJsselrijck hoopt op 27 april warme dranken, oranjesoesjes, snoepgoed, oranjebitter en versgebakken poffertjes te verkopen, met als doel 1.500 euro op te halen.
Jeroen Mol van Lionsclub Capelle IJsselrijck: ‘Het motto van de Lions is, “Wij helpen”. Wij willen belangeloos iets doen voor de maatschappij en onze medemens. De internationale Lionsorganisatie heeft vorig jaar gezorgd voor 2.200 generatoren in Oekraïne, toen Rusland het energienet daar probeerde uit te schakelen. In Capelle willen we ook deze Koningsdag natuurlijk weer iets doen voor Oekraïne.’

Sportdag

De opbrengst van de Lionsactie van Koningsdag 2022 is gebruikt om een flink aantal sporttassen aan te schaffen om producten naar Oekraïne te vervoeren die daar moeilijk verkrijgbaar zijn. Welzijn Capelle wil dit jaar onder andere een sportdag organiseren voor Oekraïense jongeren in Capelle. Jeroen Mol: ‘Ook daar helpen de Lions graag bij.’

Markt

De stand van de Lions (nr. 17) is de hele dag open en te vinden op het marktterrein. Zie voor het hele programma op Koningsdag de Vrije Tijdpagina in deze krant.