Protestspandoeken tegen achterstallig onderhoud flats

capelle • Aan één van de Reigerlaanflats hangen drie spandoeken als uiting van protest tegen achterstallig onderhoud in vier flats aan de Reigerlaan, Alkenlaan en Karekietstraat. Op de doeken staat ‘Havensteder schaam je’, ‘Huur omlaag, slecht onderhoud? Communicatie? Gemeente?’ en ‘800 euro voor een bouwval’. Het geplande veilig maken en de renovatie lopen vertraging op, wat irritatie opwekt bij huurders en de huurdersvereniging.

Workshop spandoeken maken
Bij wijze van protest wordt aanstaande zaterdag een workshop spandoeken maken gehouden bij de flats. “Tenzij het ei van Columbus intussen gevonden wordt gaan we dus meer spandoeken maken”, aldus Ben Seip namens de huurdersvereniging De Vogel. “We hebben een pop-up tent en maken er gewoon een gezellige middag in de wijk van.”

Volgende week volgt in Het Kontakt een uitgebreider artikel over het protest.


Deel koopwoningen Blinkert wordt huurwoningen

capelle • Een deel van de te ontwikkelen koopwoningen op het Blinkertterrein wordt omgezet in huurwoningen. Dat heeft de Capelse gemeenteraad besloten in de raadsvergadering.

Projectontwikkelaar Van Wijnen pleitte bij het college voor het omzetten van koopwoningen in het vrije segment naar huurwoningen, omdat de verkoop stagneert. Door de veranderde woningmarkt is slechts een klein deel van de appartementen verkocht - momenteel 24 van 90 woningen - waarmee ook de eerste paal in de grond op zich laat wachten. De raad stemde maandag bij meerderheid voor de wijziging, waarmee de weg gebaand wordt voor een investeerder. 

Verschillende partijen maakten zich zorgen dat de woningen mogelijk 'doorstroomwoningen' worden en de binding met de wijk of Capelle zal ontbreken. Het belangrijkste argument om voor de wijziging te stemmen is het door laten gaan van de bouw van 45 sociale en 45 middenhuur woningen bij het project. Als de raad niet voor zou stemmen, moet het hele project mogelijk terug naar de tekentafel, waardoor bouw nog verder weg zou zijn.