Werkzaamheden Algeraweg tot 21 april

capelle • Deze week (tot 21 april) worden ‘s nachts aan de Algeraweg werkzaamheden uitgevoerd. Doorgaand verkeerd wordt via de busbanen geleid. Er wordt op deze dagen tussen 23:00 en 5:00 uur gewerkt aan de zweepmasten met verkeerstekens in de berm.


Lente-excursie in Schollebos op 29 april

capelle • De Stichting Natuurvrienden Capelle aan den IJssel houdt op zaterdag 29 april een lente-excursie in het Schollebos.

Het is dan midden-lente, dus met voorjaarsbloeiers waaronder het massaal bloeiende daslook. De meeste trekvogels, zoals de zwartkop, tjiftjaf en fitis, zijn weer terug uit hun overwinteringsgebieden en velen zijn alweer aan het broeden. Bij mooi weer vliegen de vlinders weer rond.

De start is om 13:30 uur bij het parkeerterrein voor het Pannenkoekenhuis aan de Bermweg. Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom.


Nieuwe expositie Dief- en Duifhuisje

capelle • Het nieuwe 'openingsseizoen' van het Dief- en Duifhuisje is zaterdag 15 april van start gegaan. Het kleinste museum van Nederland, dat zich naast De Rozenburcht bevindt, is iedere tweede zaterdag van de maand van 10:00 tot 16:00 uur geopend. 

Op de bovenverdieping van het Dief- en Duifhuisje wordt vanzelfsprekend weer het verhaal van de kastelen van Capelle verteld. Er zijn maquettes en archeologische vondsten te zien. Beneden is elk jaar een themagerichte tentoonstelling. Dit jaar is er een tentoonstelling over het Slotplein 1950-1980. De openingsexpositie toont foto's van het Slotplein in de jaren 1950 tot 1980 en is samengesteld door Paul Weyling.

De toegang is gratis.