Capelle wint en nadert koploper

vlaardingen • Ryan Purvis bekroonde zaterdag een sterk optreden met de allesbeslissende tweede treffer in het uitduel met Zwaluwen Vlaardingen. De goal viel in de 93e minuut en leverde de Slotheren een 0-2 overwinning op. Extra mooi voor trainer Roy Brinkman en zijn mannen was dat koploper Kloetinge verloor. De achterstand op de Zeeuwen werd daardoor verkleind tot drie punten. Zwaluwen begon beter aan de wedstrijd dan Capelle. In de vierde minuut mocht Capelle de handen dichtknijpen dat het niet op achterstand kwam. Een diepe bal werd opgepikt door Lester Pires. Zijn lob over Marc van Splunter spatte uiteen op de kruising. In het eerste kwartier schoot voor Capelle alleen Adaïr Vega Lopes voorlangs het doel. In de twaalfde minuut was het weer Lester Pires die kon uithalen, maar de Capelle keeper redde spectaculair. In de zeventiende minuut mocht Capelle de eerste corner nemen. Lars Bosscha bediende verdediger Jelle Pollemans die feilloos de 0-1 binnen knikte. In de 20e minuut mocht Dennis van der Heijden een vrije trap nemen op 20 meter van het doel. Zijn inzet ging net naast. Daarna was Capelle niet meer gevaarlijk in de eerste helft. Zwaluwen kreeg nog een kans op de gelijkmaker. Opnieuw was Marc van Splunter de reddende engel na een schot van Gerson Pisas. In de tweede helft was Dennis van der Heijden in de 49e minuut dichtbij een treffer, maar zijn schot schampte de bovenkant van de lat. Daarna ging Zwaluwen fanatiek jagen op de gelijkmaker. Capelle werd op eigen helft teruggedrongen, maar verdedigde geconcentreerd. In de 73e minuut kwam de ingevallen Pjotr Jongste vrij voor het doel, maar zijn schot ging hoog over. Zwaluwen claimde kort daarop nog een strafschop te krijgen, maar de prima leidende scheidsrechter Youri Kuipers wuifde de protesten weg. Capelle was daarna alleen nog maar bezig de overwinning over de streep te trekken en daarin slaagde het uiteindelijk. Capelle wist zelfs in de derde minuut van de extra tijd de wedstrijd definitief te beslissen via Ryan Purvis, die negentig minuten lang een sterke indruk maakte en daarvoor de beloning kreeg.