woensdag 19 april

Samenkomst voor mantelzorgers bij Bordje Vol
14:00-15:00, Capelle aan den IJssel, De Zellingen Ontmoeting, Bazuin 1
Gezellige, informatieve middag voor mantelzorgers. Zorgen voor een partner, familielid, of naaste met geheugenverlies, dat doe je met liefde, maar is ook veeleisend en zwaar. Dagelijks hebben mantelzorgers te maken met allerlei vragen en emoties. Bij Bordje Vol is er de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en een klankbord te vinden bij elkaar. Mantelzorgers worden uitgenodigd voor een bakje koffie en kunnen in een ongedwongen sfeer contact maken met andere mantelzorgers, ervaringen uitwisselen, van elkaar leren. Aanmelden: bazuin@zellingen.nl of 06 5889 5947.

Optreden Arthuro in De Roo
19:00-20:15, Capelle aan den IJssel, Aafje De Roo, De Baronie 326
Op ontmoetingsplein By Roos, de Roo van Capelle, is maandelijks een muzikaal optreden. Deze avond treed Arthuro op. Arthuro maakt er altijd een feest van met diverse meezingers in Nederlands en Engels, waarbij stilzitten moeilijk is (dansen mag daarom zeker). Door de samenwerking met de Rotary groep is het optreden gratis te bezoeken. Na afloop staat er een glaasje sap voor aanwezigen klaar. Andere consumpties, zoals koffie, thee of fris, zijn tegen een kleine betaling beschikbaar. Aanmelden via mgranneman@aafje.nl of door te bellen naar 088 8231 025.

vrijdag 21 april

Willie Wartaal duikt het theater in
20:15-22:30, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
De veelzijdige rapper Willie Wartaal maakt onderdeel uit van De Jeugd Van Tegenwoordig. Naast rapper is Willie ook dj, presentator, acteur, songwriter én vader. Na 17 jaar alle festivals plat te hebben gespeeld en clubs, popzalen en stadions te hebben uitverkocht, duikt Willie Wartaal voor het eerst het theater in, met zijn eigen show Moederdag. Zijn comedyshow is programma gevuld met grappige en serieuze verhalen over zijn leven, muziek en zijn jeugd.

Een zoektocht naar Bas Birker's diepste binnenste
20:30-22:00, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Nederbelg Bas Birker is best sympathiek. Voor een Hollander. Maar schijn bedriegt. De cabaretvoorstelling in blijde verachting wordt een roadtrip langs ziekenhuizen, doodsangsten en onhebbelijkheden, om uiteindelijk de schoonheid te vinden in een grote berg lelijkheid. Een beetje zoals België, maar dan minder verdeeld. Birker twijfelt, worstelt en beslist. Zo kan hij in de tweede helft van zijn leven, met opgeheven hoofd en redelijke rechte rug, in ieder geval zichzelf onder ogen komen.

zaterdag 22 april

Boekverkoop in bibliotheek
10:00-15:00, Capelle aan den IJssel, Bibliotheek Capelle- Centrum, Stadsplein 39
Alle boekenwurmen zijn welkom in de bibliotheek. Tijdens de openingstijden kunnen geïnteresseerden terecht voor een grote boekenverkoop.

De opbrengst gaat naar nieuwe collectie voor de bibliotheek. Houd je van romans, lees je graag detectives, of ben je op zoek naar een leuk tijdschrift? Er is een ruim aanbod met voor ieder wat wils, met tweedehands boeken voor kleine prijsjes (0,50 of 1,00 euro). Meer info: www.bibliotheekaandenijssel.nl

zondag 23 april

Meet & Greet met kikker en zijn vriendjes
14:00-14:55, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Kikker en zijn vriendjes, bekend van de boeken van Max Velthuijs, zijn al ruim dertig jaar favoriet onder kinderen. De familiemusical Kikker is verliefd! is een magisch mooie poppenvoorstelling met veel interactie en humor. In deze voorstelling voelt Kikker zich vreemd. Hij moet lachen en huilen tegelijk en zijn hartje doet boem, boem, boem. Samen met zijn bekende vrienden Varkentje, Eend, Rat en Haas doet Kikker er alles aan om antwoord te krijgen op die ene grote vraag: hoe komt het toch dat het hartje van Kikker zo klopt? Na de voorstelling kan het publiek Kikker en zijn vriendjes in de foyer van het Isala Theater ontmoeten en met hen op de foto gaan tijdens een uitgebreide meet & greet.

dinsdag 25 april

Isala Film: Toen ik je zag
13:30-15:50, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Acteurskoppel Esther en Bastiaan leidt op het eerste oog een droomleven, maar er is een andere kant van hun leven die maar weinigen zien. Uit alle macht probeert Esther om haar grote liefde en haar gezin op de rit te houden, maar de angsten waar Bastiaan mee kampt hebben een steeds grotere impact op hem en hun relatie. De film draait op dezelfde dag ook om 20:00 uur.

donderdag 27 april

Koningsdag in Capelle-West
7:45-20:45, Capelle aan den IJssel, Buurtcentrum Capelle-West, Willem Barentszstraat 3
Rondom Buurtcentrum Capelle-West zijn er verschillende Koningsdagfestiviteiten. Van 7:45 uur tot 8:45 uur kunnen kinderen zich laten schminken en van 9:00 uur tot 9:45 uur is er een lawaaioptocht onder leiding van Brassband Agogo, met prijsjes voor de leukste outfit of best versierde fiets.

Van 9:45 uur tot 12:00 uur is de spellenkermis en knutselen. Gratis bij het afhalen van een spellenkaart zijn ook bonnetjes voor een broodje knakworst, limonade, touwtrekbak en het rad van avontuur. Van 20:00 uur tot 20:45 uur wordt de dag afgesloten met een lampionnenoptocht, met vertrek vanaf het buurtcentrum.

Koningsdag bij speeltuin Rollebollebos
9:00-16:00, Capelle aan den IJssel, Speeltuin Rollebollebos, Vlinderbaan 12
Koningsdag wordt ook bij de speeltuin gevierd, met een springkussen (t/m 8 mei), hamburgerverkoop, glittertattoos voor 1,00 euro, en cake en koffie/thee.

Koningsdag in Schollevaar
10:00-16:00, Capelle aan den IJssel, veld achter KBS Contrabas, Gong
Stichting Sociaal Cultureel Werk Capelle Schollevaar is weer druk bezig met de voorbereidingen voor Koningsdag. Donderdag 27 april barst vanaf 10:00 uur het feest los op het veld aan de Klavier (achter KBS De Contrabas en nabij winkelcentrum Picassopassage). Er is een braderie, waar bezoekers kunnen snuffelen tussen de nieuwe en gebruikte spulletjes.

Op het podium wordt de livemuziek verzorgd door The Elevators, The Bobcats, Jan Warby Band en Scream Tonight. Bij de diverse kraampjes zijn hapjes en drankjes te koop. Om 16.00 wordt de dag afgesloten.

Voor de braderie zijn er nog een aantal kramen te huur à 17,50 euro per kraam. Voor meer informatie of aanmelden voor een kraam, bel naar Mick van den Broeke (06 3844 5452) of mail naar michaelvdbroeke@hotmail.com. Voor meer info, mail naar Kees de Jong: dejongartschool@gmail.com

Koningsdag in Capelle-Centrum
10:00-23:00, Capelle aan den IJssel, Amnestyplein/Lijstersingel
In het centrum zijn er talloze activiteiten tijdens de Koningsdag 2023. Zo is er weer een kleedjesmarkt langs de gehele Lijstersingel en staat op het Amnestyplein een podium waar diverse artiesten optreden.

Om 11:00 uur begint het met Kidz DJ, die zette AHOY al eens op zijn kop zette tijdens de Club van Sinterklaas. Om 13:00 uur staat Groovin Monk op het podium, een groep die muziek speelt in de stijl van radiostation Sublime FM: nummers van Soul, Jazz en Funk grootheden van niveau in eigentijdse bewerkingen. Kortom lekkere muziek om naar te luisteren en om op te swingen.

Vervolgens treedt om 15:00 uur United by Music op. Dit is een organisatie die mensen met een beperking maar vooral met een talent de kans geeft om op te treden voor het publiek. Daarnaast is de Marc Cooks Jazzband deze dag aanwezig op het Amnestyplein en op de Lijstersingel.
De groep Ongeregeld is om 13:00 uur en 15:00 uur op de Rivierweg te vinden.Naast muziek is er straattheater van onder anderen koninklijke lakeien, trollen en bekende figuren als Pikachu en Dora. Ook de kermis achter het gemeentehuis is Koningsdag open, van 10:00 t/m 23:00 uur.

Koningsdagconcert in Dorpskerk Capelle
16:00-17:00, Capelle aan den IJssel, Dorpskerk, Kerklaan 2
Op Koningsdag wordt in de Dorpskerk van Capelle een speciaal Koningsconcert gegeven.

Cees van der Slik brengt een feestelijk programma ten gehore op het Van Dam orgel, met muziek van diverse componisten: onder anderen Willem Mudde, Max Reger (Heil unserem König), Peter Eben, Feike Asma (Hollandse Rapsodie) en Teke Bijlsma. Ook improvisaties en samenzang staan op het programma.

De toegang is gratis en dat geldt ook voor parkeren bij de kerk. De kerk is rolstoeltoegankelijk. Na afloop kunnen aanwezigen blijven voor koffie of thee.

Koningsdag bij Oude Plaats - Plantsoenstraat
16:00, Capelle aan den IJssel, Plantsoenstraat
Traditiegetrouw is er bij de Oude Plaats (Plantsoenstraat) weer een wedstrijd eieren gooien, onder leiding van Wim van den Bremen. Na afloop is er een hapje en drankje voor alle omwonenden. Iedereen die mee wil doen, kan zich ter plaatse bij de organisatie (Buurtvereniging Plantsoen De Oude Plaats) aanmelden.