Digitale vaardigheid

capelle • Digitaal vaardig worden. In Capelle aan den IJssel kunnen met name vrijwilligers daarvoor bij verschillende organisaties terecht. Afgelopen week presenteerden zij zich ter gelegenheid van de Week van het Geld in de bibliotheek. 

Van het sturen van een bericht met een smartphone tot het betalen van een tikkie. Wat voor de een heel makkelijk is, is voor de ander een dagtaak. Niet iedereen kan goed omgaan met een computer, smartphone of tablet. Tijdens de bijeenkomst in de bibliotheek leerden de aanwezigen welke (digitale) trainingen er allemaal zijn. Maar ook: hoe merk je dat iemand niet goed kan omgaan met een computer? Of geen geld van een doktersrekening bij de zorgverzekering kan terugvragen, omdat de app te moeilijk is.

Voor trainingen kunnen bewoners terecht bij de bibliotheek (dinsdag 10:00 tot 12:00 uur en donderdag 14:00 tot 16:00 uur), Huis van de Wijk Middelwatering, Reigerlaan 66 (ma. t/m vr. 09:00 tot 17:00 uur) en Huis van de Wijk Schenkel, Bongerd 2-A (donderdag 10:00 tot 12:00 uur).