• Het huidige gebied heeft weinig uitstraling.
• Het huidige gebied heeft weinig uitstraling. Foto: Jan Kok

Park aan Fluiterlaan krijgt impuls

capelle • Het park aan de Fluiterlaan (het Amandelpark) wordt een toegankelijk stadspark dat aantrekkelijk moet zijn voor inwoners. 

Het college van B&W stemde 28 maart in met het Definitief Ontwerp dat deze ontwikkeling mogelijk maakt. 

Het Amandelpark, dat tussen de Amandelhof en de appartementencomplexen aan de Fluiterlaan ligt, heeft momenteel geen grote aantrekkingskracht en is ook vrij onbekend. De nieuwe plannen moeten bijdragen aan ‘ontspanning, rust, natuurbeleving en educatie’.  

Er komt een nieuw fietspad dat het park verbindt met het scholencluster Alkenlaan-Pelikaanweg, het Schollebos en de wijk Schollevaar. Daarmee wordt het Amandelpark onderdeel van een belangrijke noord-zuid wandel- en fietsverbinding in centraal Capelle. Vanuit De Koperwiek en het metrostation wordt een wandelpad ingericht, dat wordt doorgetrokken tot aan de Fluiterlaan aan de andere zijde. Langs dit pad komt beplanting. Ook komen er overgangen van het vernieuwde verzorgings- en wooncomplex van de Amandelhof naar het park. Verder komt onder de metrobaan een speelstrip, beweegtoestellen voor ouderen, sport- en verblijfmeubilair, speeltoestellen voor kinderen, een plantentuin en een Anjertuin, een herdenkingsplek voor veteranen.

Volgens de planning beginnen de werkzaamheden dit najaar.