Waterbushalte Rivium in gebruik genomen

capelle • De dienstregeling van de nieuwe waterbushalte Rivium is maandag 3 april van start gegaan. De halte ligt op de waterbusroute Rotterdam-Dordrecht. Rivium wordt in de toekomst een woon-werkwijk en de verwachting is dat meer mensen gebruik gaan maken van de waterbus. 

Vertraging

In 2020 werd besloten dat Capelle zelf een waterbushalte krijgt en in september 2021 werd de locatie vastgesteld. Het realiseren van de halte liep behoorlijke vertraging op. Dit heeft vooral te maken met de afgifte van vergunningen.


Woning Wiekslag meerdere keren beschoten

Een woning aan de Wiekslag is van donderdag- op vrijdagnacht ten minste drie keer beschoten. Er vielen geen gewonden en er is niemand aangehouden.

In de ruit van de woonkamer zitten zeker drie kogelgaten. Het zou gaan om kogels van het formaat 7.65 mm klein kaliber.

Sporen gevonden

Medewerkers van de Forensische Opsporing hebben samen met een speurhond de hulzen weten te vinden. De FO heeft ze hierna veiliggesteld. Ook in de woning zijn er sporen veiliggesteld. De toedracht van de schietpartij is nog niet bekend.

De woning is op last van de burgemeester voor twee weken gesloten.

De hoofdbewoonster, die noodzakelijke spullen heeft meegenomen uit de woning voordat deze ‘op slot’ ging, en haar minderjarige kinderen zijn opgevangen door hulpverlening.

Het onderzoek is nog bezig en de politie is op zoek naar de verdachte(n).