Capelle laat het liggen tegen Goes

capelle • Voor de tweede keer dit seizoen verloor Capelle de wedstrijd tegen Goes. De heenwedstrijd werd 3-1, de thuiswedstrijd werd zaterdag met 2-5 verloren. Het werd bovendien de tweede nederlaag op rij. Ook koploper Kloetinge verloor, waardoor de achterstand met nog zes wedstrijden zes punten bleef. Bovendien heeft Kloetinge een veel beter doelsaldo, zodat de kans op het kampioenschap wel erg klein wordt. Gelukkig ligt nog de nacompetitie in het vooruitzicht voor de ploeg van trainer Roy Brinkman. Een buitengewoon zwak eerste half uur vormde de opmaat voor de ruime nederlaag. In de vierde en twaalfde minuut sloeg Goes al twee toe, gevolgd door een benutte rebound op een strafschop na 25 minuten. Marciano Pape moest als veroorzaker van de penalty het veld met een rode kaart verlaten. De tweede helft begon veelbelovend voor Capelle. In de 52e minuut bracht invaller Olaf van der Sande met een schuiver de stand op 1-3. Er gloorde weer wat hoop, maar binnen twee minuten werd die hoop weer teniet gedaan: 1-4  In de 62e minuut werd het zelfs 1-5. Zeven minuten voor tijd was het slotakkoord voor Adaïr Vega Lopes: 2-5.

Zwervers verliest van DCV in streekderby

krimpen • CVV Zwervers legde het betere voetbal op de mat en had het meeste balbezit, maar wist niet te winnen in de derby met DCV. Op het Waalplantsoen verloren de mannen van trainer Rody van Hemert met 2-1. De compact spelende thuisploeg opende via Daan Beumer de score en zag deze dankzij een rake uithaal van Fievel Beumer verdubbeld worden. In de slotfase zorgde Capellenaar Chereau Chobin voor de aansluitingstreffer. Door dit nieuwe verlies wordt het voor Zwervers steeds moeilijker om zich nog te ontworstelen aan het degradatiemoeras in de eerste klasse C. Het hoogst haalbare is de nacompetitie om zo directe degradatie te ontlopen. Komend weekend is Zwervers vrij, daarna wacht een cruciale thuiswedstrijd tegen het eveens sukkelende Nieuw-Lekkerland.