Studentenflat waarschijnlijk hamerstuk

capelle • De studentenhuisvesting in Fascinatio lijkt er definitief te komen. Tijdens een commissievergadering werd het onderwerp opnieuw besproken en de meeste partijen lijken akkoord te gaan met een ontwerpverklaring van geen bedenkingen.

Hoewel verschillende partijen in de Capelse raad niet overtuigd zijn van het plan om 342 studentenwoningen te realiseren in een nieuw te bouwen complex in Fascinatio, zijn vrijwel alle grotere fracties voorstander. Tenzij partijen er een bespreekstuk van willen maken, wordt de studentenhuisvesting een hamerstuk bij de volgende raadsvergadering. Dit betekent dat het een agendapunt wordt waarbij zonder nieuwe discussie of stemming het voorstel aangenomen wordt.

Inspreker Jaco Bruinaars, bewoner en voorzitter van Stichting Wijkbelangen Fascinatio, deed nog een verwoede poging de voorstanders van het plan op andere gedachten te brengen. "De omvang is niet passend in de wijk. Daarnaast bestaan er zorgen over het parkeren. En welke kwaliteit wordt de doelgroep geboden? Er is geen amusement in de wijk."
Volgens de meest commissieleden zijn er sinds de laatste bespreking van het onderwerp 'geen nieuwe feiten bijgekomen' en de partijen lijken hun standpunten dan ook niet bij de stellen. "Er zijn uitgebreide discussies geweest, dus er is goed over nagedacht", aldus Caroline Penterman namens de VVD, die voor het plan is. Henry Oudshoorn (SGP) sprak van een 'langdurig traject waarbij al veel aanpassingen zijn gedaan'.
Ook tegenstanders blijven bij hun standpunt. Het CDA, de SP, CBB Van Gent en BVNL hebben argumenten zoals de huurprijs, potentiële overlast, gebrek aan participatie en voorzieningen in de wijk.

Huub Lakerveld