Nieuwe buurtbemiddelaars gezocht

capelle • Welzijn Capelle is op zoek naar nieuwe vrijwilligere buurtbemiddelaars. De bemiddelaars kunnen buren helpen om samen een oplossing te vinden bij een burenruzie.

Burenruzies zijn ellendig. Contact met de buur kan zorgen voor stress en verdriet, in plaats van een gezellig praatje of elkaar helpen. De buurtbemiddelaar kan hierbij helpen.

Als een Capellenaar zich bij buurtbemiddeling meldt, neemt eerst de coördinator contact op voor meer informatie. Daarna gaan de bemiddelaars langs bij de melder (buur 1) voor een intake. Vervolgens gaan zij naar de buur met wie buur 1 iets wil oplossen. Als buur 2 het goed vindt, organiseren de buurtbemiddelaars een gesprek tussen beide buren. Belangrijk: de bemiddelaars begeleiden het gesprek, maar de buren zélf bedenken oplossingen.

Nieuwe leden van het team Buurtbemiddeling krijgen een basistraining van 2,5 dag en doen elk jaar een verdiepingstraining van één dag. Verder is er elke zes weken een teamoverleg. Ook mogen Capelse vrijwilligers gratis trainingen volgen bij het Kenniscentrum van www.capelledoet.nl.

Bij interesse in het vrijwilligerswerk, mail naar t.storm@welzijncapelle.nu of bel 06 3983 6317. 

Bij een conflict met de buren en geen uitzicht op een oplossing, mail naar buurtbemiddeling@welzijncapelle.nu of kijk op www.welzijncapelle.nu/buurtbemiddeling voor meer informatie.