donderdag 6 april

Informatie-ochtend over nepnieuws
9:30-13:00, Capelle aan den IJssel, Huis van de Wijk Oostgaarde, De Linie 5
Wat is fake news (nepnieuws)? En hoe kun je het herkennen? Met de groeiende populariteit van online nieuws, vlogs, social media en de invloed van autocratische regimes is er tegenwoordig meer nepnieuws dan echt nieuws voorhanden. Wat zijn de gevolgen van nepnieuws voor onze samenleving, voor de overheid en ons dagelijks functioneren als professional of vrijwilliger? Wat zijn de wetenschappelijke middelen die we kunnen gebruiken om nepnieuws te ontmaskeren? Hoe kunnen we die middelen snel in de praktijk toepassen aan de hand van een paar simpele, praktische principes? Wat is de rol van de media en journalistiek hierbij? In de training krijgen deelnemers aan de hand van echte voorbeelden en oefeningen meer inzicht geven in hoe zij nepnieuws kunnen ontmaskeren. Aanmelden (gratis) via capelledoet.nl

vrijdag 7 april

Patrick Nederkoorn over het klimaat
20:30-22:00, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
In zijn cabaretvoorstelling Hoogtij vraagt Patrick zich af of wij Nederlanders wel droge voeten houden. Moeten we onze poldergrond echt verlaten? En wordt Duitsland dan ons stiefvaderland? Een grappige en bitterzoete voorstelling over klimaatverandering, dijken, grenzen, verhuizen en Frau Antje.

zaterdag 8 april

Kindervoorstelling 'Behoorlijk Boos'
15:00, Capelle aan den IJssel, Van Cappellenhuis, Dorpsstraat 164
'Behoorlijk Boos' is een theatervoorstelling voor kinderen van zes tot negen jaar. Ieder mens, ieder kind wordt wel eens boos, toch? Er gaat een ventieltje open daarna is het weer goed. Maar als je om de haverklap boos wordt? En zouden er zijn, die nooit boos worden? Echt waar? Ja! De voorstelling is geïnspireerd door het boek 'Wordt er dan niemand boos?'' van de bekende schrijver Toon Tellegen. Een videosamenvatting van de voorstelling kan in de week na de voorstelling worden gedownload van de site www.vancappellenhuis.nl. Uitvoering door Suzanne van der Horst en Lonne Gosling van jeugdtheater Oortwolk. Toegangsprijs incl. drankje: 5,00 euro voor kinderen, 8,00 euro voor volwassenen (Vrienden van het Van Cappellenhuis betalen 5,00 euro. Reserveren via vancappellenhuis.nl. Kinderen krijgen bij de uitgang een spaarkaart. Na drie voorstellingen krijgen ze een boek.

dinsdag 11 april

Isala Film: Aftersun
13:30-15:30, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
De jonge tiener Sophie en haar vader Calum gaan op zonvakantie. Terwijl er voor Sophie een nieuwe wereld opengaat, worstelt haar vader met de zwaarte van het leven. Twintig jaar later vormen Sophies tedere vakantieherinneringen een krachtig en hartverscheurend portret van hun relatie. De film draait op dezelfde dag ook om 20:00 uur.

Join Us voor 1818:00-20:00, Capelle aan den IJssel, Huis van de Wijk Schollevaar, Stationsplein 20
Deze Join Us is voor alle jongeren (12 tot 17 jaar) die zin hebben in meer sociaal contact. Sommige jongeren hebben zin om nieuwe mensen te ontmoeten, een ander mist iemand om zijn verhaal tegen te vertellen en weer een ander is net verhuisd en kan geen aansluiting vinden. Allemaal redenen om mee te doen aan één van de groepen. Jongeren gaan leuke dingen doen met leeftijdsgenoten en werken ondertussen aan hun sociale vaardigheden. Begeleiders helpen daarbij. Aanmelden: k.neel@welzijncapelle.nu of 06 2705 0258.