• Robin Diepenhorst coachend langs de lijn bij KCC.
• Robin Diepenhorst coachend langs de lijn bij KCC. Foto: John Wijntjes

Robin Diepenhorst: afscheid van KCC 1, maar níet van club

Sport

CAPELLE • Robin Diepenhorst is bezig aan zijn laatste maanden als hoofdtrainer van KCC/CK Kozijnen. Een nieuwe club gaat er niet komen, want daar heeft hij geen behoefte aan.

“Ik ben een verenigingsmens,” glimlacht het korfbaldier dat nu bijna twee seizoenen een tweemanschap een tweemanschap vormt met Wilrik Wassink. “Ambities om het eens elders te gaan proberen heb ik niet. Ik wilde KCC graag helpen om zich verder te ontwikkelen en ‘that’s it’. Terugkijkend mag ik vaststellen dat we met het eerste team nieuwe stappen hebben gezet. Vorig seizoen moesten we tot laat in het zaalseizoen strijden om lijfsbehoud. Dit jaar zijn we in de middenmoot van de Korfbal League geëindigd. Daar zou je tevreden over mogen zijn, ware het niet dat wij vinden dat er nog wat meer in gezeten had als we in bepaalde wedstrijden nét iets minder wisselvallig waren geweest. Maar goed, dat is des trainers, hé. Het kan altijd beter.”

Meteen na de laatste zaalwedstrijd kregen de selectie en staf van KCC een aantal weken vrijaf. Daarna gaan de Capellenaren zich voorbereiden op de veldcompetitie. “We laten iedereen even helemaal los komen van het korfbal en de verplichtingen die er bij horen,”, zegt Diepenhorst. “Dat is ook écht nodig, want de voorbije competitie was erg zwaar. Logisch, want de druk om te presteren is groot. Veel spelers waren aan het einde van de rit moe. Je zag het ook aan wat kleinere blessures. Die krijgen nu in alle rust de kans om te genezen. Het is ook daarom goed om even gas terug te nemen.”

Stap terug
Wanneer straks ook het zaalseizoen ten einde is, doet Robin Diepenhorst een stap terug en moet KCC proberen zijn ontwikkeling verder vorm te geven. “De huidige selectie is relatief jong en talentvol, daar zit nog rek in”, weet de coach. “Het is echter ook duidelijk dat er clubs zijn die interesse hebben in spelers van KCC. Wanneer je die korfballers binnenboord houdt en er in slaagt om enkele gerichte versterkingen binnen te halen, dan kan KCC richting subtop en komen ook de play-offs plaatsen mogelijk in beeld. Ik ga dat proces straks van een afstandje volgen en blijf ondertussen genieten van het clubleven bij deze mooie vereniging.”

Jan Timmer