Online training 'verdiepend luisteren'

capelle • LuisterGoud biedt een online workshop aan over gesprekken en luisteren. Deze workshop vindt plaats op dinsdag 4 april en is bedoeld voor vrijwilligers.

Hoe kun je verschillende verhaallagen in een gesprek ontdekken? Een verhaal gaat verder dan alleen de feiten. Ook emoties en gedachten bij de situatie spelen in een verhaal een rol. Net als de betekenis die de persoon eraan geeft. En het raakt ook aan de waarden die voor de ander van belang zijn. Deze vier lagen in een gesprek kunnen aangeboord worden. 

Na deze workshop zijn deelnemers zich er nog meer van bewust dat zij vragen moeten stellen om een ander te begrijpen.

Tijdens de training komen diverse aspecten van luisteren en gesprekken aan de orde: zelfervaring van het gelaagde gesprek, het resoneren van waarden in een gesprek en ontdekken van welke vragen wat oproepen.
Iedereen die zich vrijwillig inzet voor de samenleving kan zich inschrijven voor deze online, gratis workshops. Er is plaats voor maximaal 25 mensen per groep, bij een minimum van acht deelnemers gaat de workshop door.

Aanmelden kan via www.luistergoud.nl/onsaanbod. Drie dagen voor de workshop plaatsvindt, krijgen deelnemers de inloggegevens per mail toegestuurd. De workshop begint om 13:30 uur en duurt tot 16:00 uur.