Zorg IJsselland Ziekenhuis positief beoordeeld

capelle • Het IJsselland Ziekenhuis heeft een positieve beoordeling gekregen van Qualicor Europe. Deze organisatie controleert of zorginstellingen aan de juiste kwaliteitseisen voldoen.

“Kwaliteit wordt zichtbaar in de ontmoeting. Opvallend voor het IJsselland Ziekenhuis daarin was de aandacht voor de mens: zowel de patiënt als de medewerker,” sprak Ellen Joan van Vliet, CEO van Qualicor Europe. Van 17 tot 19 januari heeft Qualicor Europe het IJsselland Ziekenhuis beoordeeld op haar kwaliteit. Afgelopen week mocht het ziekenhuis de positieve beoordeling in ontvangst nemen. Tijdens de bijeenkomst werd de nadruk gelegd op de inzet van alle medewerkers van het ziekenhuis.

"Aan het begin van dit jaar stonden we meteen op scherp met de beoordeling van Qualicor op het programma”, zegt Ruud Nellen, bestuurder van het IJsselland Ziekenhuis. "Extra bijzonder is het om complimenten te mogen ontvangen op de kwaliteit van onze persoonsgerichte zorg, zoals het project Chemotherapie thuis, de geriatrische zorg en de regierol van de zwangere vrouw bij verloskunde. Maar ook op sociaal gebied: onze aandacht voor laaggeletterdheid is daar een goed voorbeeld van. De persoonsgerichte houding die overal in doorklinkt, is precies wie we willen zijn: een warm ziekenhuis voor iedereen in onze regio.”
Qualicor Europe staat voor kwaliteit in de zorg en helpt organisaties via begeleiding, training, assessments en audits om de zorg te verbeteren. Het uitgereikte certificaat is een van de hoogst haalbare kwaliteitscertificaten in de zorg. Ellen Joan van Vliet: 'Vandaag ben ik er niet om een certificaat te geven, dit certificaat hebben jullie verdiend. In het bijzonder is mij bijgebleven dat ‘hier gaat het om u' (de slogan van het ziekenhuis, red.) echt wordt doorleefd door de medewerkers.'