• Adair Veiga Lopes wil nog een jaar door bij vv Capelle.
• Adair Veiga Lopes wil nog een jaar door bij vv Capelle. Foto: John Wijntjes

Adair Veiga Lopes, ‘vriendelijke Zlatan’ van sportpark ‘t Slot

Sport

CAPELLE • Je zou hem ‘De Zlatan van ‘t Slot’ kunnen noemen. Immers Capelle-spits Adair Veiga Lopes is net als de beroemde Zweedse profvoetballer een veertiger die opmerkelijke voetbalfitheid koppelt aan scorend vermogen.

Adair Veiga Lopes moet lachen om de vergelijking. “Maar Zlatan speelt wel op een ander niveau,” tekent hij er in alle bescheidenheid bij aan. “Ik speel in de vierde divisie en ben amateur. Da’s wel even een verschil. Wat we, behalve onze leeftijd, wél gemeen hebben is onze passie voor sport. Ik kan zo intens genieten van voetbal. Dat is ook precies de reden dat ik na dit seizoen nog graag minimaal een jaar doorga. Het liefst bij Capelle, want dit is een plezierige club. Nee, ik ben daar nog niet nader over in gesprek geweest. Komt misschien ook omdat ik dit seizoen maandenlang geblesseerd ben geweest: een scheurtje in een bovenbeenspier. Inmiddels ben ik sinds de winterstop weer topfit. Ik voel mij vrij in mijn hoofd en in mijn lijf en begin weer lekker te scoren. Als ik die lijn doortrek dan komt dat gesprek er vanzelf en speel ik hier hopelijk na de zomer nog.”

Veiga Lopes werd dit seizoen binnengehaald op ‘t Slot op advies van toenmalig hoofdtrainer Ralph Kalkman. “Ik heb vanuit het verleden een goede band met Ralph,” vertelt de in Rotterdam-West woonachtige aanvaller met Kaapverdiaanse wortels. “Spijtig genoeg heb ik niets voor hem kunnen betekenen, want ik raakte al na twee competitieduels geblesseerd. Extra vervelend was dat Capelle onder de maat presteerde en Ralph al voor de winter werd ontslagen. Daarna zag je de resultaten verbeteren en doet de club weer in de bovenste regionen mee. Een periodetitel hebben we al binnen, dus hebben we de mogelijkheid om onze promotieambitie in te vullen. Maar wie weet zit er nog meer in. Onze achterstand op koploper Kloetinge is zes punten en zeker niet onoverbrugbaar. Ik wil er alles voor geven om belangrijk te zijn voor het team en mijn basisplaats van de laatste weken veilig te stellen. Het scoren van doelpunten helpen daarbij. Bij elke goal kus ik mijn handen waarop ik de namen van mijn twee kinderen heb laten tatoeëren. Zij en mijn geloof in God zijn het belangrijkste in mijn leven. En voetbal mijn mooiste hobby. Ik hoop ook daar nog lang van te mogen blijven genieten.”

Jan Timmer