Motto zoekt Capelse vrijwilligers

capelle • Vrijwilligersorganisatie Motto is op zoek naar vrijwilligers in Capelle. Motto koppelt vrijwilligers aan ouderen die behoefte hebben aan een gesprek.

Ouderen blijven tegenwoordig steeds langer zelfstandig wonen, gewoon thuis in hun eigen huis. Alleen of met een beetje hulp redden zij zich vaak prima, maar er zijn veel ouderen die graag wat vaker met iemand willen praten. Gewoon over alledaagse dingen, maar ook over zorgen, juist fijne gevoelens of de diepere dingen van het leven, zoals zingeving en betekenis. Een regelmatig contact met iemand die oprechte interesse heeft en goed kan luisteren is dan prettig.  

Motto staat voor Meelevende Ondersteuning Ten behoeve van Thuiswonende Ouderen en is een project van Samen 010, een organisatie die tal van sociale activiteiten door heel Rotterdam en Capelle ontplooit. 

Waardevol

Zowel voor de ouderen als de vrijwilligers kan het contact waardevol zijn. Wie bij Motto vrijwilliger wordt, voert met één of twee ouderen ongeveer eens per twee weken een individueel gesprek, bijvoorbeeld tijdens een wandelingetje of een kopje koffie. Het project biedt de vrijwilligers ook training en begeleiding. Alle vrijwilligers doorlopen eerst een basiscursus zingeving, levensvragen en gespreksvoering. 

Bijeenkomsten

Daarnaast zijn er regelmatig bijeenkomsten. Daarop delen de vrijwilligers onder begeleiding wat hun ervaringen zijn en wat ze bijvoorbeeld mooi of moeilijk vinden. Zo krijgen ze ook zicht op hoe de andere vrijwilligers sommige dingen aanpakken en leren ze ook van elkaar. 

Bij interesse, neem contact op met projectleider Henk Kamminga via hkm@samen010.nl of 06 2883 0857. Ook wie zelf behoefte heeft aan gespreksgezelschap, of iemand kent die dat heeft, kan contact opnemen.

q www.samen010.nl/projecten/motto/