Afbeelding
Foto: Jan van der Arend

Fietswasstraat voor aardbeving

capelle • Leerlingen van PCB Het Baken in Schollevaar hebben afgelopen week fietsen en scooters gewassen voor het goede doel. De actie heeft 207,15 euro opgebracht. Het geld wordt gedoneerd aan slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.  

Leerlingen stonden ‘s middags klaar om tweewielers van Capellenaren weer te laten glanzen. De wasstraat was een idee van de leerlingenraad. Naast een blinkende fiets en scooter (of zelfs scootmobiel) konden bezoekers koffie, thee of limonade kopen. Locatieleider Jacolien van der Linde sprak van 'topactie' en is trots op iedereen die heeft meegedaan aan de actie.

Aardbeving

Delen van Turkije en Syrie werden op 6 februari getroffen door een verwoestende aardbeving. Het dodental is opgelopen tot meer dan 50.000 en vele steden en dorpen zijn volledig verwoest.

Nabevingen

Nog altijd komen veel nabevingen en -schokken voor in de getroffen gebieden. In de laatste week werden negen aardbevingen gemeld in zuidoost Turkije en noord Syrië met minimaal een kracht van 4,3 op de schaal van Richter.

Acties

In de regio werden meteen na de eerste aardbeving acties opgezet. Zo startte David Lloyd in Capelle een inzamelactie voor hulpgoederen bestemd voor de getroffen gebieden.
Geld doneren kan nog altijd, bijvoorbeeld via www.giro555.nl of www.htgv.nl.