Eerste waterbus Rivium mogelijk op 3 april

capelle • Naar alle waarschijnlijkheid begint de dienstregeling bij de nieuwe waterbusstop Rivium op 3 april. Dat meldt het Capelse college van burgemeester en wethouders. Eind 2022 is de halte aangelegd en momenteel worden de laatste werkzaamheden uitgevoerd, zoals aansluiting op het stroomnet. De halte bevindt zich aan de Schaardijk, nabij het Zalmhuis. Een exacte startdatum is nog niet bekend, maar ‘naar alle waarschijnlijkheid’ wordt de halte op 3 april voor het eerst opgenomen in de dienstregeling. De nieuwe halte voor de waterbus is in de toekomst ook geschikt voor de watertaxi. Dit is afgesproken met de gemeente Rotterdam. Voorlopig zal de watertaxi van haar bestaande aanlegplaats gebruik maken, aldus het college.

De ontwikkeling van de halte is belangrijk voor de wijk Rivium, waar in de toekomst zo’n 5000 woning ontwikkeld worden. De waterbus maar ook de ParkShuttle, die eind vorig jaar opnieuw in gebruik werd genomen, zou verkeersdruk in de wijk moeten verlagen.
De ingebruikname van halte Rivium is diverse keren uitgesteld. Dit had vooral te maken met vertraagde afgifte van vergunningen.


Auto in brand

capelle • In de garage aan het Hollandsch Diep, onder winkelcentrum De Terp, is afgelopen zaterdag brand ontstaan in een auto. De brandweer kwam ter plaatse, maar hoefde alleen na te blussen omdat het vuur snel weer uit was gegaan door gebrek aan zuurstoftoevoer.


Vanaf 31 maart rechtstreekse metro naar strand

capelle • Capellenaren die willen uitwaaien aan het strand kunnen vanaf 31 maart op een rechtstreekse metro stappen naar het nieuwe station Hoek van Holland Strand. Momenteel maakt vervoerder RET testritten zonder passagiers en deze ritten verlopen volgens het bedrijf goed. De Rotterdamse wethouder Vincent Karremans houdt nog een kleine slag om de arm wat betreft de startdatum, omdat er pas volledige zekerheid komt als de volledige proef afgerond en beoordeeld is door de MRDH. Reizen naar Hoek van Holland Strand kan via metrolijn B, die via de stations Schenkel en Capelsebrug rijdt.