• Voorstelling 'APP-LAND'.
• Voorstelling 'APP-LAND'. Foto: Aangeleverd

Onze digitale wereld op het toneel

capelle • Jongerentheater Quint staat met hun voorstelling APP-LAND in april op het podium.

Een smartwatch die aangeeft wat je slaapkwaliteit is. BeReal, waarbij je twee minuten hebt om een spontane foto te maken. Een AI-generator (kunstmatige intelligentie, red.) die een essay voor je schrijft in vijf minuten. Wij geven ons steeds meer over aan de digitale wereld, maar wat doet dit met ons? Wat betekent vrijheid eigenlijk? En zijn we bereid deze op te geven voor meer zekerheid en veiligheid?

Veertien jongeren uit Capelle laten zien dat het antwoord op deze vragen niet zo voor de hand ligt. APP-LAND is een voorstelling die het publiek meeneemt in de bizarre wereld van apps. Van een stinkdier app op het toilet tot een woordenteller aan elke pols. In APP-LAND kan het niet gek genoeg zijn of het wordt bedacht. Een spannend en humoristisch verhaal over twee app-bedenkers, Leslie en Wes, die een van de grootste app-ontwikkelaars willen tegenwerken. Het verzet tegen deze digitale macht lijkt toch niet zo gemakkelijk als zij dachten. Zeker als blijkt dat sommige apps zo 'slecht' nog niet zijn. Lukt het hen om hun doel te bereiken? En hoe sterk is hun vriendschap eigenlijk?

Op 19, 20, 22 en 23 april is APP-LAND (voor 10 jaar en ouder) te zien in het Isala Theater. Kaartjes kosten 12,50 euro en zijn te reserveren op www.jongerentheaterquint.nl.