donderdag 23 maart

'Zing Nederlands met me'
10:00-11:00, Capelle aan den IJssel, Bibliotheek Capelle Centrum, Stadsplein 39
Zingen is leuk én van zingen leer je de Nederlandse taal sneller. Dus iedereen die Nederlands wil leren en/of uit volle borst Nederlandse klassiekers wil zingen is welkom. Plezier staat voorop. Onder muzikale begeleiding van zangdocent Karin Schipper gaan deelnemers met elkaar Nederlandse liedjes zingen van onder anderen Rob de Nijs, Andre Hazes en Willeke Alberti.Karin Schippers studeerde aan het Rotterdams Conservatorium. Ze geeft zangles en leidt een aantal koren (musical, jazz, pop en close harmony) waaronder Vocal Group Jade en koor Bram en Saar. Verder zingt zij in haar eigen close harmony groep Djara en treedt op met gelegenheidsformaties. Gratis, wel aanmelden via bibliotheekaandenijssel.op-shop.nl.

Een voorstelling over ons klimaat
20:30-22:00, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Buiten de lijntjes van Piepschuim is een kolkende mix van keiharde feiten over onze slappe knieën, troostend liedmateriaal waarvan het publiek zal huilen van het lachen en lachen van het huilen, en een sprankje hoop. Een zware boodschap verpakt in het lichtste materiaal denkbaar: Piepschuim.

vrijdag 24 maart

Bingo bij dagactiviteiten Bazuin
13:30-15:30, Capelle aan den IJssel, De Zellingen Ontmoeting, Bazuin 1
De bingomolen staat deze middag klaar bij De Zellingen Ontmoeting in de Bazuin in Schollevaar. Deelname kost 2,50 euro. Aanmelden kan via de mail of telefoon: bazuin@zellingen.nl of 06 5889 5947.

Tragedie en komedie in één avond bij het Nieuw Capels Toneel
20:15-22:30, Capelle aan den IJssel, De Schenkelstee, Capelseweg 120
Het Nieuw Capels Toneel neemt een tragikomedie van Frank Houtappels in het repertoire. De Potvis belooft geweldige dialogen tussen een moeder, haar twee dochters en een dorpsgenoot. Moeder besluit van het leven te gaan genieten nadat haar man op zijn sterfbed heeft gezegd dat hij het maar een rotleven vond. Dat zal haar en ook haar dochters niet gaan overkomen! Dat wil zij beslist voorkomen. ‘Maak er iets van zo lang als het kan’ wordt dan ook haar levensmotto. De toneelgroep speelt dit prachtige stuk van 24 maart t/m 22 april 2023. Reserveren van kaarten kan via www.nieuwcapelstoneel.nl. Op zaterdag 25 maart is de voorstelling ook te zien, op dezelfde tijd.

Chansons van Brel in Capelle
20:15-21:45, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Olivier Laurent lijkt de reïncarnatie van Jacques Brel. Met zijn intieme hommage aan de illustere Belgische zanger krijgt hij zalen over de hele wereld stil. Geniet van wereldberoemde chansons in de stijl van de grote meester: intens en persoonlijk.

zaterdag 25 maart

Voorjaarsmarkt de Vijverhof
10:00-16:00, Capelle aan den IJssel, De Vijverhof, Reigerlaan 251
Op zaterdag 25 maart houdt de Vijverhof in de Plaza de jaarlijkse voorjaarsmarkt. Van 10:00 tot 16:00 uur zijn bezoekers van harte welkom; er staan verschillende kraampjes met onder meer tassen, sieraden, puzzels, kleding, lekkernijen, tombola loting en Shantykoor Het Kraaiennest. De entree is gratis.

'Valentine's Tribute to Queen'
20:00-0:00, Capelle aan den IJssel, Capsloc, Pelikaanweg 3
Robby Valentine scoorde begin jaren 90 met zijn debuut single Over And Over Again een gigantische hit. Het titelloze debuut album leverde hem een Zilveren Harp op en succes in Japan. Een droom kwam uit toen zijn grote held Brian May van Queen hem vroeg om het voorprogramma te doen van May’s Duitse solo-tournee in 1993. Valentine heeft zijn bewondering voor Queen nooit onder stoelen of banken geschoven en de invloed van de Britse groep is dan ook goed te horen in zijn eigen muziek; hetgeen voor de de Nederlandse- en de Britse Queen fanclub de reden is geweest om hem met zijn 'Valentine's Tribute to Queen' meerdere keren op te laten treden op hun fanclub dagen.Dat de officiële fanclubs deze tribute steeds weer boeken, is veelzeggend. Kaarten kosten 15,00 euro in de voorverkoop en zijn verkrijgbaar via capsloc.nl.

dinsdag 28 maart

Webinar 'Kom in beweging met media'
20:00-21:00, online
Wat is de plek van media in het leven van je kind? Wat heeft een jong kind nodig? Hoe zorg je voor balans en voor voldoende beweging? Denise Bontje legt het uit in een webinar. Het webinar op 28 maart heeft als doel deelnemende ouders en grootouders te laten nadenken over de plek die media heeft in het leven van hun (klein-)kind. Is er sprake van balans en hoe zou voor hen het ideaal zijn? Ook krijgen de deelnemers tips om meer balans aan te brengen en laten we zien welke media kinderen juist in beweging zetten (of wat je daar zelf voor kunt doen). Naast concrete tips wordt hen ook nog een spiegel voorgehouden, want hoe zit het met voorbeeld dat zij zelf geven? Is er sprake van balans, of willen zij ook iets veranderen? Aanmelden via www.bibliotheekaandenijssel.nl.