• Jongerenkoor Heman.
• Jongerenkoor Heman. Foto: Alex van Bochove

Jarig jongerenkoor geeft jubileumconcert

capelle • Het Capelse jongerenkoor Heman viert dit jaar het 30-jarig jubileum. Op 17 juni geeft het koor daarom een jubileumconcert in de St. Janskerk in Gouda. Heman bestaat uit jongeren van 15 tot en met 35 jaar en repeteert elke dinsdag, uitgezonderd de vakantietijd, in de Elimkerk aan de Merellaan in Capelle.

“Het koor gaat uit van een kerkelijke gemeente en zingt psalmen", legt voorzitter Alex van Bochove uit. "Op het laagste punt hadden we 40 leden en in de glorietijd waren het 120 leden. Ons koor gaat niet zo maar ergens zingen. Er zit bij ons altijd een goed doel aan gekoppeld, waarvoor wij geld ophalen. Laatst hebben we concerten in Bodegraven en Oud-Beijerland gehad voor Oekraïne. Wij werken met sponsors zodat we met 0,00 euro onkosten kunnen beginnen. Dan collecteren we op zo’n avond of heffen we entree van 5,00 euro. Dan is dat geld voor het goede doel. De koorleden zijn allemaal enthousiaste zangers, die weten dat je toch met een goed doel bezig bent.”

Het jubileumconcert op 17 juni wordt een bijzonder concert. Van Bochove: “Op die datum huren we de St.Janskerk in Gouda af voor ons concert. Een leuke bijkomstigheid is dat we bezig zijn om oud-leden die in de afgelopen 30 jaar op het koor hebben gezeten te mobiliseren. Inmiddels hebben er zich al 70 gemeld. Diegenen die in het verleden op Jongerenkoor Heman hebben gezeten, kunnen zich nog aanmelden voor het jubileumconcert. Ze gaan vijf avonden meezingen en kunnen dan meedoen met het concert. Het leuke is, dat de oud leden, die zich aanmelden ook kinderen hebben die nu weer op het koor zitten. Momenteel staat onze derde dirigent voor het koor. De oud-dirigenten hebben we ook benaderd en deze zullen ook een stuk dirigeren op deze bijzondere avond. Sommige van hen hebben eigen muziek gecomponeerd. We hebben aan een dirigent, die een psalmbewerking heeft gemaakt, gevraagd om deze te dirigeren. Wij gaan met het koor de psalm instuderen. Het zal een soort jubileumavond/reünie worden. Voor het jubileumconcert geldt gratis toegang. We gaan collecteren en, indien we er niet helemaal uit komen met de sponsoren, zullen we de onkosten daarmee betalen. Wat overblijft gaat weer naar een goed doel.”

Iedereen die oud-lid is van Jongerenkoor Heman en wil meedoen op 17 juni - of sponsor van het koor wil worden - kan terecht op de website www.jkheman.nl. 

Annemarie van der Ploeg