Gratis training voor ouderen met diabetes

capelle • Stichting Sonrisa (van Goud voor Oud) geeft met diëtiste en voedingsdeskundige Wendy Schreuder-Stokdijk twee gratis trainingen over voeding aan ouderen met diabetes. 

Hoe kun je als oudere met diabetes fitter en ouder worden? Juiste voeding is hiervoor de basis en deskundig voedingsadvies is de sleutel.

Voedingslessen

Deze trainingen met voedingslessen gaan over eiwitten, koolhydraten en de juiste vetten. Vooral over de noodzaak van meer eiwitten en waar die te vinden zijn ‘in de winkel’. Veel mensen zijn ondervoed als het gaat om eiwitten en bij ouderen uit zich dat bijvoorbeeld in een veel langzamer proces van wondgenezing en genezing na een operatie. Een diabeet heeft meer kans op open wonden, dus het komt allemaal samen. Welke vetten zijn de goede en hoe zie je dat op etiketten in de winkel, net als de verhouding tussen koolhydraten en suikers: heel belangrijk in diabetes.

Fitter

De training kan helpen om aan te leren hoe mensen met diabetes zelf hun leven met diabetes beter kunnen maken, zich fitter kunnen voelen, meer energie kunnen hebben en lagere glucosewaarden halen.

Direct veranderen

De ervaring met eerdere trainingen is dat ouderen meteen actie nemen om hun levenspatroon te veranderen, omdat het duidelijk verteld wordt met voorbeelden. De trainingen zijn in Huis van de Wijk Schollevaar (Stationsplein 20) op dinsdag 21 maart van 10:15 tot 11:30 uur en op dinsdag 28 maart van 14:45 tot 16:00 uur. Aanmelden is gewenst via Rob Nieuwveld op 06 4834 7600 of rob@sonrisa-rijnmond.nl.