Uitnodiging voor gedichtenwedstrijd 4/5 mei

capelle • Het Comité 4 en 5 mei roept kinderen en basisscholen weer op om mee te doen aan de jaarlijkse gedichtenwedstrijd. Voor de 5 winnaars is er eeuwige roem en een mooi boek. De inzenders van de beste twee gedichten mogen hun werk voordragen tijdens de officiële herdenkingsplechtigheid bij het oorlogsmonument. 

Elk jaar zetten de Capelse leerlingen van de bovenbouw van basisscholen hun beste beentje voor om een mooi gedicht te schrijven. De vorm van het gedicht is vrij. Er is één voorwaarde: het gedicht dient te passen binnen het jaarthema. Dit jaar is het thema ‘Leven met oorlog’.
Het comité - bestaande uit Bernard Geise, Erik Harinck, Theo Smit en Jan van der Zee - heeft de scholen per mail benaderd. De scholen kunnen tot eind maart hun inzendingen sturen. Als scholen hulp nodig hebben kunnen ze dat aangeven bij het comité. De tijd van de leden van het comité is niet onbeperkt, maar zij lichten graag de opdracht in de klas toe en willen de kinderen aanmoedigen en inspireren.

Comitélid Erik Harinck legt uit: “Alle basisscholen en speciaal onderwijsscholen zijn uitgenodigd. Bij de vorige editie leverde het een mooie oogst aan gedichten op en we willen de scholen opnieuw enthousiasmeren om mee te doen. We willen het liefst overstelpt worden met gedichten, zodat er veel keuze is.” Dat kinderen aan de slag gaan met gedichten boeit Harinck enorm. “Het is mooi om te zien als kinderen het talent hebben om met taal te spelen en gevoel voor ritme hebben. De winnaar van vorig jaar, Bruun Foks met zijn gedicht ‘Oma Piano’, maakte indruk en raakte velen.”

Het comité selecteert de gedichten en zorgt ervoor dat de presentaties op 4 en 5 mei in goede orde verlopen. De comitéleden hopen dat veel kinderen dit jaar weer zullen ontroeren met nieuwe gedichten.