Meepraten over wonen in de stad

capelle • In de bibliotheek op het Stadsplein is op woensdag 8 maart een themamiddag over wonen in Capelle. De middag staat volledig in het teken van woonwensen. Hoe wil de Capellenaar nu, maar ook in de toekomst wonen? 

Van 13:00 uur tot 17:00 uur is er in de bibliotheek een inloopmiddag waar inwoners onder het genot van een kopje koffie of thee in gesprek kunnen gaan met medewerkers van de gemeente en corporatie Havensteder. In de avond vinden er, ook in de bibliotheek, themagesprekken plaats. Hierin worden verschillende thema's als de doorstroming op de woningmarkt, de woonwensen van jongeren en alternatieve woonvormen besproken. De inloopmiddag is zonder aanmelding vrij te bezoeken, voor de themagesprekken is aanmelden nodig. Dit kan via capelleaandenijssel.nl (zoekwoord 'themagesprekken').

Uitkomsten van de gesprekken worden opgenomen in het Programma Wonen 2023.


Personeel IJsselland Ziekenhuis voert actie

capelle • Tijdens een landelijke stakingsdag op 16 maart voeren ziekenhuismedewerkers in heel Nederland actie voor een betere cao. Ook in het IJsselland Ziekenhuis doet personeel mee aan de actie. 

Wat de precieze gevolgen zijn voor de zorgverlening op die dag is nog niet bekend. De gezondheid van de patienten blijft voorop staan, meldt het ziekenhuis. "De spoedeisende hulp en alle afdelingen die spoedzorg verlenen blijven open. De patiënten die in ons ziekenhuis zijn opgenomen, krijgen uiteraard de zorg die zij nodig hebben. Ook de bezoekuren blijven ongewijzigd." 

Op 8 maart zijn er nieuwe onderhandelingen. Mensen voor wie de staking gevolgen heeft voor hun afspraak in het ziekenhuis, krijgen hierover 'zo snel mogelijk' een bericht na 8 maart.