• Deelnemers tijdens de editie van 2022.
• Deelnemers tijdens de editie van 2022. Foto: Aangeleverd

Inschrijving Capels Senior Open gestart

capelle • De inschrijfperiode voor deelname aan de twaalfde editie van het Futureproof Capels Senior Open is geopend. 

Het golftoernooi vindt plaats bij golfclub Capelle, van 7 tot en met 9 juli. In de beginjaren bestond het deelnemersveld van het golftoernooi voornamelijk nog uit leden van golfclub Capelle, maar tegenwoordig komen deelnemers uit alle windstreken van Nederland jaarlijks op deze golfwedstrijd af. Circa driekwart van het aantal deelnemers in 2022 kwam van buiten de vereniging tot grote tevredenheid van hoofdsponsor De Computerwacht BV, onderdeel van de Futureproof Group.

Net als bij eerdere edities van dit golftoernooi is de wedstrijdvorm Fourball Beterball strokeplay. Teams kunnen bestaan uit twee heren, twee dames, of een gemengd team. Er wordt gespeeld over 36 holes. Ook in 2022 is gekozen om de twee rondes als shotgun in drie dagen te spelen i.v.m. de grootte van het deelnemersveld. De vereiste handicap en het maximale aantal deelnemers blijft net als in 2022 gehandhaafd op resp. 28.0. en 216. Het team met de beste bruto score over 2 x 18 holes wint uiteindelijk de Capels Senior Open trofee.
Er wordt met het toernooi een financiële bijdrage geleverd aan de Stichting Leontienhuis. Meer info en inschrijven: www.seniorgolfopen.nl. Voor vragen, mail naar info@seniorgolfopen.nl.