Baalt u van de politiek? Ga toch stemmen!

Bent u ook zo ontevreden over de politieke keuzes die worden gemaakt voor ons? Of bent u juist een tevreden inwoner van Capelle? Hoe het ook met u is gesteld, volgende week woensdag zijn er, zoals u ongetwijfeld weet, verkiezingen. 'Ja en?', zal menigeen denken, gezien de opkomstcijfers in deze gemeente. Vorig jaar, bij de gemeenteraadsverkiezingen, ging hier slechts 43 procent van de 53.443 stemgerechtigden naar een stembus. Op 20 maart 2019 ging 50,61 procent van de Capellenaren provinciaal stemmen. Dat hogere aantal biedt dus perspectief voor volgende week. Immers, dit zijn de mogelijkheden om te laten merken dat we het ergens wel of niet mee eens zijn. In 2019 stemden 4945 (19 procent) Capellenaren op Forum, vaak uit protest. De VVD kreeg 3661 stemmen, de PVDA 2096 en PVV 1994. De rechtse partijen kregen in de top vier de meeste stemmen in Capelle.

Hoe zal dat volgende week zijn? Pakt oud-Leefbaar Capelle voorman Joost Eerdmans de winst met Ja21? Of kiest u voor een Capellenaar? Forum levert Vlastuin en Schutter, GroenLinks Aktas, het CDA Badloe, de PVDA Geissler, de SGP Weggeman en Weijers en de BVNL Binkhorst, Den Haan en Sormaz. Voor Ja21 staat Capellenaar Smits van Waesberghe op de lijst, terwijl Luuk Wilson en Joost Eerdmans nu in Rotterdam wonen. AWP voor water, klimaat en natuur levert twee gemeentegenoten, te weten Knuistingh Neven en Welter. En bij 50Plus staat mijn favoriet en naamgenoot op de lijst: Cor Pot, mijn oude gymleraar, jarig op dezelfde dag en voetbalgek. Met hem staan Thijs Libregts en Jorien van den Herik ook op de lijst, als duwers. Het is maar dat u het weet. Kiest u dus lokaal? Dan zijn voldoende kandidaten beschikbaar. Kiest u voor een partij, bekijk dan hun standpunten, want die wisselen nog weleens.

In de provincie worden belangrijke besluiten genomen. Maar ook de 75 leden van de Eerste Kamer, die weer wetsvoorstellen uit de Tweede Kamer kunnen tegenhouden, worden zo op 15 maart gekozen. Baalt u ook van de politiek, dan is dit een mogelijkheid om dat te laten merken. Alleen als u uw stem laten meetellen, telt u mee! Ook al is die stem weinig waard, u krijgt toch het gevoel dat u meeregeert.