• Rabobank kwam bij Zwervers langs met een cheque.
• Rabobank kwam bij Zwervers langs met een cheque. Foto: PR

Rabo-cheque helpt bij komst Dynamo Kiev -13

capelle • Een vertegenwoordiging van Rabobank kwam vorige week woensdag langs op sportpark Couwenhoek om een cheque ter waarde van drieduizend euro te overhandigen aan CVV Zwervers. 

Het bedrag werd gedoneerd in het kader van CVV Zwervers’ inzamelingsactie om de komst van het jeugdvoetbalteam van Dynamo Kiev naar het Internationale -13 toernooi van de Capelse vereniging mogelijk te maken.

De organisatie van het befaamde jeugdtoernooi - dat traditiegetrouw met Pinksteren plaatsvindt en waarvoor inmiddels ook Bayer Leverkusen is aangetrokken, waardoor het indrukwekkende deelnemersveld nu compleet is - liep al een tijd met het idee rond om Dynamo Kiev te vragen om mee te doen. De Oekraïense club wilde graag komen, maar kon de kosten van de trip en het verblijf niet financieren. Voor Zwervers een reden om een inzamelactie op touw te zetten om zo de benodigde 9000 euro bij elkaar te brengen. De actie leverde meteen vele positieve reacties op. Ook Rabobank toonde zich enthousiast en liet weten graag een bijdrage te willen doen. Met de Rabo-donatie van 3000 euro werd direct een grote stap in de goede richting gezet. Inmiddels is het volledige bedrag bij elkaar verzameld en is de komst van het team mogelijk geworden.

De Rabo-cheque werd overhandigt door Alida Vreden-Cyrus, ledenraadslid van de Rabobank, aan Ton Grosjean (voorzitter U13 CUP commissie). Bij de overhandiging waren ook Willem Groenendijk (business development manager Rabobank) en Ger Jacobs (voorzitter CVV Zwervers) aanwezig. "Mede door deze prachtige gift kan het team deelnemen aan de U13 CUP 2023, kunnen we ze een week lang onderdak bieden en kan er een leuk programma voor de kinderen worden gemaakt tijdens hun verblijf" aldus Ton Grosjean.