Valentijnsdag uitgebreid gevierd in Capelle

capelle • Valentijnsdag wordt altijd groots gevierd in Capelle. Afgelopen vrijdag werd alvast de tijdelijke plaatsnaam ‘Capelle Love City’ bij het gemeentebord aan de ’s-Gravenweg onthuld door wethouder Ans Hartnagel en het voltallige Capelse Kindercollege. 

Kinderburgemeester Taras Galagan vond het leuk om dit jaar bij de onthulling te zijn: “Ik vind Valentijnsdag leuk! Je kan een roos geven of een hartjeskoekje. Het gaat erom dat we van elkaar houden.”

Liefde voor elkaar
Wethouder Ans Hartnagel is ieder jaar op Valentijnsdag ook wethouder Liefdeszaken: “Love City gaat om meer dan alleen romantische liefde. Er is veel ellende in de wereld. We zien het leed in de Oekraïne, Turkije en Syrië en veel Capellenaren hebben ook zelf moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Capellenaren hebben hart voor elkaar, we kijken naar elkaar om en helpen elkaar uit de brand als dat nodig is. En dat zie je terug in alles dat er georganiseerd wordt op Valentijnsdag.”

Activiteiten
Verspreid over de week zijn er verschillende acties, zoals een kleurwedstrijd, de muzikale ‘Love Train’ van Tim en Faab en een Soep Truck op het Stationsplein in Schollevaar. Het Kindercollege deelde op Valentijnsdag hartjeskoekjes uit bij winkelcentrum Koperwiek en collecteerde gelijktijdig voor giro 555. De Bibliotheek aan den IJssel organiseerde een ‘Boeken Blind Date’, bij het Isala Theater waren romantische voorstellingen te zien en er waren leuke activiteiten georganiseerd in de Huizen van de Wijk.

Ook het Oude Laantje is weer met nieuwe liefdestegels bestraat. Capelse echtparen die 50, 60, 65 of 70 jaar getrouwd zijn, ontvangen een tegel cadeau van de gemeente Capelle aan den IJssel.