Politie voert campagne tegen babbeltrucs

capelle • De politie is de afgelopen week actief geweest in Capelle om inwoners te waarschuwen voor babbeltrucs. Zo werden bij winkelcentrum Koperwiek borden geplaatst met waarschuwingen en plaatsten wijkagenten op hun sociale media filmpjes over babbeltrucs en de manieren waarop deze toegepast kunnen worden. 

Criminelen die babbeltrucs toepassen doen zich vaak voor als monteur, pakketbezorger of - telefonisch - als bankmedewerker. Sluit bij onraad de deur zonder de persoon binnen te laten en bel 112.


Wandeling met lunch in Oostgaarde

capelle • Dagactiviteiten en Ontmoeting van De Zellingen organiseert voor dinsdag 21 februari een wandeling met lunch door de wijk Oostgaarde, speciaal voor ouderen.

Deelnemers ontmoeten elkaar om 10:30 uur voor een kopje koffie bij de locatie Beemsterhoek (Beemsterhoek 338) en maken een wandeling van ongeveer vier kilometer. Na afloop volgt een lunch op de locatie. De bijdrage is 4,50 euro per persoon. Aanmelden kan via 06 - 820 646 44 of openinloop@zellingen.nl. Iedereen die ondersteuning nodig heeft, kan dit melden bij aanmelding. Op de locatie Beemsterhoek kunnen Capellenaren terecht voor een inloopmiddag met spel, een praatje, een gezonde verse maaltijd, creatief, bewegen of informatieve en gezellige mantelzorgbijeenkomsten. 


Samen wereldgerechten maken

capelle • Deze wekelijkse activiteit voor alle ouders uit de wijk Schollevaar vindt plaats in het KinderLab Schollevaar (Louvre 1). Ga samen met Sabrina mee op reis in de keuken door middel van verschillende wereldgerechten. Leer op een leuke en leerzame manier andere ouders kennen uit de wijk en inspireer elkaar met verschillende hapjes en gerechtjes. Deelname gratis, wel aanmelden via welzijncapelle-kinderlabs.op-shop.nl.  Datum: donderdag 16 februari, van 11:30 tot 13:00 uur.