‘BoekStartpunt' De Linie officieel geopend

capelle • Aan De Linie is afgelopen week het ‘BoekStartpunt’ officieel geopend door de directeuren van het CJG Capelle en de bibliotheek. Met het programma BoekStart slaan Bibliotheek aan den IJssel, het CJG Capelle en gemeente de handen ineen om ouders en kinderen het plezier van lezen mee te geven. 

In 2022 is de samenwerking opgestart, maar op 9 februari werd het ‘BoekStartpunt’ geopend. Namens de gemeente was wethouder Jeugdzorg Eric Faassen aanwezig. Hij greep de kans meteen aan om een boekje voor te lezen. Faassen benadrukte het belang van voorlezen: “Mooi om te zien dat het Capelse CJG en de Bibliotheek samenwerken. Helaas is voorlezen niet in alle gezinnen een gewoonte. Een goede taalontwikkeling zorgt ervoor dat deze kinderen later volwaardig mee kunnen doen in Capelle. En het is natuurlijk ook nog heel gezellig om samen een boekje te lezen.”

Boekenfeest

Tot en met 4 februari waren de Nationale Voorleesdagen en werd overal in Capelle aan den IJssel het prentenboek Maximiliaan Modderman geeft een feestje voorgelezen. Het was een groot feest: voorlezen ís een feestje en is belangrijk. 

Nieuwe boekjes

Elly Swinkels is de BoekStartcoach van de bibliotheek. Zij is vaak te vinden bij één van de vestigingen van het CJG of in de bibliotheek om een praatje te maken of een boekje te lezen met kinderen. Ook zorgt ze ervoor dat op elke vestiging steeds weer nieuwe boekjes zijn waar de kinderen - hoe jong ook - in kunnen kijken en lezen. Het lidmaatschap bij de bieb is gratis voor kindjes en ze krijgen een BoekStartkoffertje met twee boekjes cadeau.