Dode en ernstig gewonde bij val van hoogwerker

capelle • Bij een val van grote hoogte in een schip aan de IJsseldijk is maandagmiddag een persoon overleden en een andere ernstig gewond geraakt. De slachtoffers zouden van zo’n tien meter hoogte vanuit een hoogwerker in het ruim zijn gevallen. De hoogwerker kantelde en nam de slachtoffers mee. De traumahelikopter kwam ter plaatse. Vanwege de locatie van de slachtoffers werd een hoogtereddingsteam opgeroepen om te helpen bij het weghalen van de slachtoffers.


Flinke vangst bij verkeerscontrole aan Capelseweg

capelle • De politie en Belastingdienst hielden afgelopen week aan de Capelseweg een controle, waarbij 90.000 euro aan schulden werd geïnd en drie voertuigen in beslag zijn genomen.

Gedurende een periode van 4,5 uur werden zo’n 150 voertuigen gecontroleerd. Processen-verbaal werden opgesteld voor overtredingen als het niet ijsvrij maken van ramen, rijden zonder rijbewijs, rijden in een onverzekerd voertuig en een verlopen apk. Daarnaast werd een lesauto gecontroleerd en bleek de leerling nog boetes had openstaan. De Belastingdienst heeft drie voertuigen in beslag genomen bij personen met een belastingschuld. Verder werd in totaal 90.000 euro geïnd aan openstaande schulden.  


Cel voor 90-jarige die buurman aanviel

capelle • Een 90-jarige Capelse heeft een voorwaardelijke celstraf van twee weken gekregen, omdat zij haar benedenbuurman aanviel met een ijzeren staaf en een plantenspuit met ammonia. De buurman hield er twee scheuren in zijn hoofd aan over. De 90-jarige Capelse had bij de man geklaagd over geluidsoverlast.

De vrouw had aan de wijkagent en buurvrouw verteld dat zij de man 'iets wilde aandoen'. Een voorwaardelijke straf werd opgelegd, omdat de vrouw verhuisd is en de kans op recidive daardoor laag is. Daarnaast adviseerde de reclassering de vrouw geen cel- of taakstraf op te leggen vanwege haar leeftijd.


Gemeente vraagt mening van Capellenaren over cameratoezicht

capelle • De gemeente gaat middels een vragenlijst peilen wat Capellenaren vinden van cameratoezicht in Capelle. Op donderdag 16 en vrijdag 17 februari staat de gemeente op verschillende plekken in de stad om dit te horen. De vragen gaan over het veiligheidsgevoel dat Capellenaren hebben in de stad en over wat zij van cameratoezicht vinden. Op 16 februari kunnen Capellenaren langskomen: naast het gemeentehuis, op de Lijstersingel en de Pelikaanweg. Op 17 februari bij Capelsebrug, het Maria Daneelserf en het Stationsplein bij NS-station Capelle Schollevaar.'