• Anton Eikelhof (links) en Dyon Cools (rechts) met twee medewerkers van de Rotterdamse Voedselbank.
• Anton Eikelhof (links) en Dyon Cools (rechts) met twee medewerkers van de Rotterdamse Voedselbank. Foto: Aangeleverd

Capellenaren organiseren truienactie voor Voedselbank

Algemeen

CAPELLE • Elk jaar zetten Dyon Cools en Anton Eikelhof uit Capelle met hun kledingmerk ZeroTen City een actie op voor een goed doel. Dit jaar ontwierpen zij een trui met capuchon - een hoodie - met als doel het ondersteunen van de Rotterdamse Voedselbank.

“We begonnen ooit met een actie waarbij wij per bestelling 1 euro aan het Sophia Kinderziekenhuis gaven”, legt Anton Eikelhof uit. “Op een bepaald moment dachten we: ‘waarom doen we niet één keer per jaar een truienactie voor wisselende doelen?’ Zo begonnen we na te denken over de doelen.”

In voorgaande jaren steunden de Capellenaren doelen als het Sophia Kinderziekenhuis en Stichting Jarige Job, maar dit jaar kozen zij voor de Voedselbank. “Je ziet steeds meer kastjes waar mensen gratis voedsel kunnen halen”, zegt Anton Eikelhof. “In Nederland moeten, onder meer door de inflatie en energiecrisis, steeds meer mensen gebruikmaken van de Voedselbank. Dat vinden wij schrijnend en daarom hebben we dit jaar voor dit doel gekozen.”

Eigen ontwerp
Anton en Dyon hebben zelf het ontwerp gemaakt voor de hoodie, die lila is en een hartje heeft op de plaats van de ‘o’ in hun bedrijfsnaam. Het hart staat voor de liefde voor Rotterdam, maar vooral naar elkaar. “Het hartje verwijst ook naar het logo van de Voedselbank”, vertelt Anton Eikelhof. “We halen altijd een element uit het logo van de organisatie die wij steunen. Bij Stichting Jarige Job was dit een ballonnetje. De Voedselbank heeft een hart en een vork, maar wij dachten dat mensen het wellicht niet leuk vinden om met een vork op hun trui te lopen. En zo komen wij ieder jaar met iets anders.”

Het volledige bedrag dat overblijft na aftrek van drukkosten komt ten goede komen aan de Voedselbank. “Wij verdienen er zelf niets aan”, zegt Anton Eikelhof. “En het is leuk om te kunnen zeggen dat de volledige winst bij zo’n actie naar het goede doel gaat. Daarnaast levert het een gespreksonderwerp op als mensen zo’n trui kopen, zodat meer mensen over de actie te weten komen. Dat is ook iets dat wij willen bereiken: deze doelen onder de aandacht brengen en te laten zien welke goede organisaties in de regio actief zijn.”

Afgelopen week gingen Eikelhof en Cools alvast naar de Voedselbank om de trui te laten zien en promotiefoto’s te maken. De hoodie is verkrijgbaar op de site van ZeroTen City; de officiële lancering vond plaats op Valentijnsdag.

Zie: zerotenshop.nl