Kanaalweg krijgt middeneiland voor betere doorstroom verkeer

capelle • Vanwege de bouw van de nieuwe woonwijk IJsselpark krijgt de Kanaalweg een middeneiland waar het autoverkeer kan wachten om af te slaan.

Een middeneiland zorgt ervoor dat voetgangers en fietsers veiliger kunnen oversteken, omdat er in het midden van de weg ruimte is om te wachten. Ook is in het midden opstelruimte voor auto’s, zodat de doorstroom op de Kanaalweg zo min mogelijk wordt verstoord. 

Werk in zomervakantie
De werkzaamheden voor de aanleg van het middeneiland staan gepland in de zomervakantie van 2023 tussen 24 juli en 21 augustus. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren is het gedurende die periode nodig de Kanaalweg af te sluiten. Voor het doorgaande verkeer op de Kanaalweg wordt een omleiding ingesteld.


Drie motoren gestolen uit garage IJsselland Ziekenhuis

capelle • Uit de parkeergarage van het IJsselland Ziekenhuis zijn de afgelopen maanden drie motoren gestolen. Er is aangifte gedaan van de diefstal. Dat meldt het ziekenhuis op Instagram.

In het zwart geklede personen pleegden de diefstallen. De motoren werden gestolen nadat de verdachte(n) de schijfremsloten doorgeslepen hadden. Het advies is om een extra slot te gebruiken voor de motorfiets. Ook adviseert het ziekenhuis motoren indien mogelijk onder het OK-complex te parkeren.


Herdenking watersnoodramp 1953 in Capelle

capelle • Veertig leerlingen van OBS De Wonderwind uit Capelle herdenken op woensdag 1 februari met burgemeester Peter Oskam, dijkgraaf Toon van der Klugt van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en voorzitter Theo van de Gazelle van Stichting Blauwe Lijn de Watersnood van 1953. 

Op 1 februari van 8:45 tot 9:30 uur vullen leerlingen zandzakken en leggen deze neer op de plek van het standbeeld van Johan van Veen en vervolgen hun watersnoodwandeling. De wandeling is onderdeel van het onderwijspakket ‘Nieuwe Watermeesters’ van Stichting Blauwe Lijn en inspiratieboekje ‘Het water geeft en neemt’ in samenwerking met de Historische Vereniging van Capelle aan den IJssel.

De leerlingen en de drie bestuurders zullen de inwoners eren die in 1953 Schielands Hoge Zeedijk met man en macht de dijk beschermden tegen het hoge water, waar zij in slaagden. De leerlingen werken in februari in vier dagdelen aan ideeën voor een waterveilige toekomst van Capelle aan den IJssel, dit in de voetsporen van dr. ir. Johan van Veen en de dappere inwoners van Capelle aan den IJssel.