woensdag 1 februari

Voorleesfeestje in bibliotheek
14:00-16:30, Capelle aan den IJssel, Bibliotheek Capelle Centrum, Stadsplein 39
Speel, knutsel, leef, lach en bedenk mee met de makers van Woeste Willem, Platvoetje en Piepkleine Muis. De bekende kinderboekenschrijvers/illustratoren Ingrid en Dieter Schubert komen interactief voorlezen aan kinderen van tot 8 jaar.

Ook wordt in verschillende talen voorgelezen. Om 14:00 uur start het meertalig voorlezen. Op plekjes in de bieb gaan vrijwilligers in het Oekraïens, Turks, Farsi, Arabisch, Pools en Nederlands voorlezen aan kinderen. Om 15:30 uur komen Dieter en Ingrid Schubert interactief voorlezen. Het is niet zomaar voorlezen, maar ze maken er een hele ‘show’ van met grapjes, tekeningen en gesprekjes. En misschien gaan we ook nog wel knutselen (afhankelijk van de leeftijd van de opgegeven kinderen). Dat wordt een gezellig leuk en leerzaam voorleesfeest. Het voorleesfeestje is gratis. De activiteit meertalig voorlezen heeft een vrije inloop, voor het voorlezen door de Schuberts zijn beperkte plekken, hiervoor dus graag even aanmelden.

Deze activiteit is in samenwerking met de VoorleesExpress aan den IJssel. Zie www.bibliotheekaandenijssel.nl/voorlezeniseenfeest.

Muziekmakers in KinderLab Schenkel
15:15-16:15, Capelle aan den IJssel, KinderLab Schenkel, Bongerd 8
Samen zingen, muziek maken en luisteren... Speel met muziek, leer verschillende ritmes en zing lekker mee. In deze lessenserie komen de leerlingen veel in aanraking met muziek, op verschillende manieren. Ze leren te luisteren naar muziek, en ontwikkelen hun maat- en ritmegevoel. Ze werken samen om muziek te maken.

Deelname gratis, aanmelden via welzijncapelle-kinderlabs.op-shop.nl.

Mahjong spelen
19:30-22:30, Capelle aan den IJssel, Wijkpunt Torenhof, Torenhof 1
Elke woensdagavond van september tot en met juni speelt de Eerste Nederlandse Mahjong Vereniging het spel mahjong in Wijkpunt Torenhof. Iedereen die mahjong wil spelen of het wil leren spelen is welkom op deze clubavond. De kosten voor een cursus bedragen 40 euro. De kosten voor een lidmaatschap waren in 2022 72 euro (recreant) of 84 euro (competitie).

donderdag 2 februari

Hobbyclub in Middelwatering
9:30-12:00, Capelle aan den IJssel, Huis van de Wijk Middelwatering, Reigerlaan 66
Handwerken, haken, kaarten maken, breien en meer: neem een eigen hobby mee naar het Huis van de Wijk en geniet van de gezelligheid met bewoners bij de hobbyclub. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Deelname gratis, aanmelden is niet nodig.

Samen wereldgerechten koken
11:30-13:00, Capelle aan den IJssel, KinderLab Schollevaar, Louvre 1
Wekelijkse activiteit voor alle ouders uit de wijk Schollevaar. Ga samen met Sabrina mee op reis in de keuken door middel van verschillende wereldgerechten. Leer op een leuke en leerzame manier andere ouders kennen uit de wijk en inspireer elkaar met verschillende hapjes en gerechtjes.

Deelname gratis, aanmelden via welzijncapelle-kinderlabs.op-shop.nl.

Strakke choreografieën door Oxygen
20:15-22:15, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
De jonge, ambitieuze choreograaf Jennifer Romen maakt met haar gezelschap Oxygen indruk met visueel werk vol strakke choreografieën en beeldende illusies. Een verbluffende, ontroerende en tot in de puntjes uitgevoerde coming-of-age-voorstelling.

vrijdag 3 februari

Klaverjastoernooi in Wijkpunt Torenhof
19:00-23:00, Capelle aan den IJssel, Wijkpunt Torenhof, Torenhof 1
Klaverjastoernooi in Wijkpunt Torenhof. De kosten zijn 2,50 euro per persoon, inclusief een drankje en hapje. Maximaal 32 deelnemers. Vooraf aanmelding via email of telefoon: info@kennismakelaars.nl of 010 751 55 00 Bij voldoende belangstelling volgen er meer klaverjasavonden in 2023. Een flyer met alle activiteiten is beschikbaar in het Wijkpunt.

Een hommage aan The Cats
20:15-22:15, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Een heerlijk nostalgische avond tjokvol prachtige evergreens. In het bijzonder eert de band de in 2014 overleden zanger en componist Cees Veerman van de legendarische band The Cats.

dinsdag 7 februari

Isala Film: I wanna dance: the Whitney Houston movie
13:30-15:40, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Een nieuwe film over het leven van de in 2012 aan een overdosis overleden popzangeres Whitney Houston. Naomi Ackie schittert als Whitney in de muzikale biopic die gebaseerd is op het leven en de muziek van de legendarische zangeres.

De film draait dezelfde dag opnieuw op 20:00 uur.

Dans met Scapino Ballet Rotterdam
20:15-22:15, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Een beeldende voorstelling, naar de Hollywoodklassieker, over hartstocht, vrijheid en verlangen naar een betere wereld. De dansers creëren met circuselementen en muziek een fantasievolle wereld. Met inleiding.