• Inge van der Kroon (links) en Monique Maurik.
• Inge van der Kroon (links) en Monique Maurik. Foto: Annemarie van der Ploeg

Inspiratieavonden over verlies

capelle • Monuta Monique Maurik organiseert in Afscheidshuis aan den IJssel op 8 februari a.s. de eerste inspiratieavond waarvan er dit jaar inmiddels al vijf zijn gepland. De avond is voor iedereen toegankelijk, ook als de uitvaart van een dierbare hier niet is verzorgd. 

“Tijdens deze avonden staan aandacht, erkenning en herkenning maar vooral praten met en luisteren naar anderen centraal", legt Monique Maurik uit. "De eerste avond wordt verzorgd door Myrthe Bruinzeel, een Engels medium van Spirit & Soul die met beide benen op de grond staat. Thema is ‘Leven na de dood’. Zij zal op een nuchtere manier het hiernamaals dichterbij brengen. Veel mensen denken dat er na de dood nog iets is en hebben daar vragen over. We hopen dat ze nu de antwoorden kunnen krijgen of in ieder geval het inzicht. Zij kan mensen handvatten geven waar ze behoefte aan hebben. Myrthe kan ook met overledenen in contact komen. Of daar behoefte aan is laten we van de avond afhangen. Masé Sutterland van Hartseer is ook aanwezig om mensen te woord te staan en waar nodig te helpen. Als rouwcoach is zij de juiste persoon”,  

Er staan al vijf inspiratieavonden gepland in 2023. Monique: “Ook wil ik, als hij beschikbaar is, Manu Keirse gaan uitnodigen, een autoriteit op het gebied van rouw. Hij was directeur van een groot ziekenhuis in Antwerpen, geeft lezingen en schreef veel boeken.”

Inge van der Kroon, uitvaartverzorger, vult aan: “Het is mooi als je alle krachten samen bundelt. Monique is de verbindende factor en nodigt mensen uit om over verschillende expertises te praten. Wij kunnen niet in die behoefte voorzien want we hebben die expertises niet.”

De eerste twee inspiratieavonden zijn op 8 februari en 19 april. Inloop vanaf 19:00 uur, start 19:30 uur en einde 21:30 uur. Adres: Kompasstraat 26b, Capelle aan den IJssel. Wel graag vooraf aanmelden via info@monutamaurik.nl of 010 4471 518. Iedereen is welkom, ook als hier niet de uitvaart van een dierbare werd verzorgd.

Hou Facebook, Instagram en LinkedIn in de gaten voor verdere data en meer informatie.