• Eerste ID Buzz Cargo voor Batenburg.
• Eerste ID Buzz Cargo voor Batenburg. Foto: Jan Timmer.

ID. Buzz Cargo voor Batenburg

capelle •  De fraai gelijnde ‘Electric Vehicle’ wordt ingezet voor demonstraties van materialen en gereedschappen aan klanten door heel het land. “Deze ID. Buzz Cargo heeft alles wat we als bedrijf mooi en belangrijk vinden”, stelt Albert van Dalfsen, Hoofd Inside Sales & Warehouse van het in Capelle aan den IJssel gevestigde Batenburg Energietechniek BV. “De auto oogt prachtig met haar retro-glimlach naar het welbekende VW-busje van vroeger dagen. Daarnaast is de ID. Buzz voorzien van alle comfort en een range aan high-tech systemen op onder meer het gebied van veiligheid. En de ID. Buzz is duurzaam, vanwege haar elektrische aandrijving. Ook prettig: de actieradius ligt rond de 400 kilometer. Je kunt er dus flinke ritten mee maken en bijladen is met een snellader in een half uur gepiept!”

Batenburg Energietechniek BV is een gezonde en groeiende onderneming met zo’n zeventig medewerkers en een voor de helft elektrisch wagenpark van een kleine twintig auto’s. “We werken middenin de energietransitie met de uitbreiding van het elektrisch netwerk in Nederland en zijn pionier op het gebied van opslag van energie en energiemanagementsystemen. We zijn een handelsbedrijf dat materialen levert voor de energiemarkt,” zegt Van Dalfsen. “Onze klanten zijn concerns zoals Stedin, Enexis en Liander." 

"De ID. Buzz zetten we specifiek in als ‘pool-auto' voor roadtrips van onze verkoopmedewerkers naar klanten, bij wie ze ter plekke materialen en gereedschappen demonstreren. De ID. Buzz Cargo leent zich uitstekend voor deze spullen, want de laadruimte is groot. Daarnaast is de auto uiterst representatief. Dat merken we bij onze bezoeken én onderweg daar naar toe. De reacties zijn zonder uitzondering zeer positief. Prima reclame dus voor ons bedrijf én in het verlengde daarvan voor M. de Koning Autobedrijven, want daar hebben we deze ID. Buzz Cargo aangeschaft. Het contact met ‘De Koning' is al jaren hartelijk en gebaseerd op wederzijds vertrouwen. De overhandiging van de sleutels en de uitleg door Rob Rutjes verliepen heel prettig. Alle ins en outs van deze bijzondere auto kregen we daarbij mee, om er vervolgens de weg mee op te gaan. Ook dat was en is een feestje. De ID. Buzz Cargo rijdt als een luxe personenauto; het weggedrag is aangenaam en voorspelbaar. En ook niet onbelangrijk: het zitcomfort is uitstekend. Kortom: een auto waarmee we onze mensen met een goed gevoel op pad sturen."