Taalcoaching Capelle klaar voor nieuw jaar

capelle • De stichting Taalcoaching Capelle vierde afgelopen week het begin van het nieuwe jaar met een feestelijke bijeenkomst bij Brownies & Downies. Er werd onder meer stilgestaan bij het vrijwilligerswerk tijdens oorlogen en crises.

Meer dan 50 taalcoaches ontmoetten elkaar onder het genot van een hapje en een drankje, speelden samen een pubquiz nadat voorzitter Harrie Sprengers een welkomstwoord sprak. Daarin blikte hij terug op het afgelopen jaar en vooruit naar dit nieuwe jaar. “2022 was natuurlijk een verschrikkelijk jaar, kijkend naar de oorlog in Oekraïne, Jemen, Syrië etc., en de verschillende crises die de wereld en ook Nederland in hun greep hielden. Bij al die ellende wordt vrijwilligerswerk zoals wij, maar zeer velen met ons, doen steeds meer van waarde. In feite is onze impliciete boodschap: Ondanks alles geven wij om de ander, willen we ons inzetten voor een betere samenleving binnen onze mogelijkheden, we willen ertoe doen."

Ook meldde Sprengers dat Taalcoaching Capelle nu 123 taalcoaches heeft die op dit moment 152 taalvragers helpen (één op één) en zes conversatiegroepjes waaraan 22 mensen deelnemen. Voor dit jaar zijn speerpunten de verdere ontwikkeling van decentrale Digitaalpunten in de Huizen van de Wijk in Middelwatering en Schenkel (samen met partners Welzijn Capelle, bibliotheek en gemeente) en meer conversatiegroepjes.

Iedereen die interesse heeft om taalcoach te worden of hulp nodig heeft bij de Nederlandse taal kan terecht op www.taalcoachingcapelle.nl.