N210 weer bij drukste wegen van het land

capelle/krimpen a/d ijssel • De N210 bij Capelle en Krimpen aan den IJssel heeft weer een plaatsje in de landelijke file top 10 van de ANWB. De provinciale weg van en naar Rotterdam staat genoteerd op plaats 7.

De N210 behoort daarmee tot de drukste wegen van het land. De N210 zakte wel twee plaatsen ten opzichte van de lijst in 2019 met filejaarcijfers.  
De N219 tussen Zevenhuizen en Capelle aan den IJssel komt nieuw binnen in de lijst op plek 10.

A20 in top 10 

Buiten de N-wegen behoort de A20 (Gouda-Hoek van Holland) bij Rotterdam wederom tot de drukste rijkswegen van het land. Het traject tussen de knooppunten Terbregseplein en Kleinpolderplein steeg in de top 10 van de laatste plaats naar plek 9. In de avondspits staat het op de A20 vaak vast tussen de knooppunten Gouwe en Terbregseplein.

Onder niveau 2019

Vanwege de coronamaatregelen die tot eind maart golden, ligt de totale filezwaarte in 2022 zo’n 20 procent onder het niveau van 2019. In het eerste kwartaal van dit jaar werd er veel thuisgewerkt en tijdens de spits fors minder gereden. Na afschaffing van de maatregelen waren de ochtend- en de avondspits weer druk vanwege de toename van het woon-werkverkeer.
Daling maandag
Opmerkelijk is dat het woon-werkverkeer tijdens de ochtendspits zich meer verspreidt in vergelijking met 2019. Zo ziet de ANWB in de vroege ochtenduren veel minder files en is het hoogtepunt van de spits verschoven van 8.00 naar 8.30 uur.

De dinsdag en donderdag waren al de drukste dagen, maar die worden alleen maar drukker. Daarentegen is de filezwaarte op maandagochtend met bijna 40 procent gedaald.